βιβλίο

• Το Ανατολικό Ζήτημα που σφράγισε την πορεία των πραγμάτων της Ευρώπης κατά το 19ο αιώνα αναλύει στο βιβλίο του «Καποδίστριας-Μέτερνιχ-Δύο αντίθετες αντιλήψεις για το Ανατολικό Ζήτημα» ο Γεώργιος Δ. Πουκαμισάς. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κασταλία». Τιμή: 5 ευρώ.

• Στη νέα ποιητική συλλογή του ζωγράφου, περφόρμερ και θεωρητικού της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου περιλαμβάνονται ποιήματα, τα οποία έγραψε ή ολοκλήρωσε μετά το 2006, όταν κυκλοφόρησε η συλλογή του «Η ελεγεία των Εκβατάνων» από τις εκδόσεις «Απόπειρα». Η «Εγκάρσια πτήση», που κυκλοφορεί από τις ίδιες εκδόσεις, είναι μια ρυθμική σύνοψη της ωριμότητας του ποιητή και συγκινεί ιδιαίτερα με τη χαρακτηριστική «εικαστική» εκφραστική γραφή του. Η έκδοση κοσμείται με σχέδια του ποιητή.

• Ένα μυθιστόρημα για τον απόλυτο έρωτα, τη δυνατή μουσική, τον ατελείωτο δρόμο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» με τίτλο «Τζόνι και Λούλου» της Βάσιας Τζανακάρη.

• Από τις εκδόσεις «Ιωλκός» κυκλοφορεί το μυθιστόρημα της Φόνης Ρέπουλη «Το συναπάντημα». Η συγγραφέας, με λόγο μεστό και τρυφερό, καταφέρνει να σηματοδοτήσει μια πορεία, που έμελλε να σταθεί ορόσημο για δύο γυναίκες. Μιας Αθηναίας αστής και μιας Βουλγάρας μετανάστριας. Τιμή: 17 ευρώ.

• Στο βιβλίο της «Η ψυχοθεραπεία και η αναζήτηση της ευτυχίας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κοντύλι», η Emmy van Deurzen καταπιάνεται με το θέμα-ταμπού του ηθικού ρόλου των ψυχοθεραπευτών και των συμβούλων και επιχειρεί να προσδιορίσει σε τι συνίσταται το «ευ ζην» και πώς οι ψυχοθεραπευτές μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες τους να ζήσουν καλά και όχι απλώς να κυνηγούν την ευτυχία.


Σχολιάστε εδώ