Nτροπή…

Αδιάψευστος μάρτυρας, η πρόσφατη έναρξη προβολής από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 των Αθηνών της τουρκικής σειράς «Ezel», μιας τηλεοπτικής παραγωγής που εξελίσσεται στην κατεχόμενη και αιματοβαμμένη γη της Κύπρου.

Στη γη στης οποίας τα σπλάχνα βρίσκονται οι νεκροί και οι αγνοούμενοί μας, έλληνες κύπριοι και ελλαδίτες.

Στοιβαγμένοι όλοι τους σε υγρούς μαζικούς τάφους, εκεί ακριβώς όπου διεπράχθησαν τα ειδεχθέστερα εγκλήματα εις βάρος ενός τμήματος ελληνικού πληθυσμού, με στόχο το εθνικό ξεκαθάρισμα. Ένας «ελληνικός» τηλεοπτικός σταθμός που, αντί -ως οφείλει- να προβάλλει τις συνέπειες μιας εθνικής τραγωδίας, με το συνεχιζόμενο δράμα των συγγενών αγνοουμένων, την εξουδετέρωση των ελλήνων εγκλωβισμένων της Καρπασίας, τις συστηματικές και αδίστακτες συλήσεις και δηώσεις των 520 εκκλησιών και μοναστηριών, των κοιμητηρίων και άλλων τόπων θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς από τους «Αττίλες» της Άγκυρας, ξεδιάντροπα διαφημίζει τα κατεχόμενα και την κατοχή. Να σημειωθεί ότι από τη νέα αυτή σειρά του ΑΝΤ1 δεν απουσιάζουν οι προκλητικές σκηνές με τις τουρκικές και «τουρκοκυπριακές» σημαίες στην Κύπρο!

Και για να έχουμε μια άποψη για τον χώρο όπου γυρίστηκε η εν λόγω κινηματογραφική παραγωγή, αρκεί να αναφέρουμε ότι το «Άρτεμις», καζίνο-ξενοδοχείο, στο οποίο έγινε μεγάλο μέρος των γυρισμάτων στην κατεχόμενη Βουκολίδα, είναι κτισμένο σχεδόν πάνω στη θάλασσα. Η γη ανήκει στους ελληνοκύπριους πρόσφυγες κατοίκους του χωριού. Η χρυσή παραλία έχει έκταση περί τα δύο χιλιόμετρα από την τοποθεσία Παλλούρα στην Αγία Θέκλα, το παρεκκλήσι που ισοπέδωσαν οι κατοχικές αρχές πριν από μερικές εβδομάδες επειδή χάλαγε την εικόνα ενός υπό ανέγερση νέου ξενοδοχείου…

Οι Τούρκοι και οι Τουρκοκύπριοι ισοπέδωσαν σχεδόν όλο το χωριό για να μην τους χαλάει την εικόνα της χλιδής και έφτιαξαν πλατείες και δρόμους που οδηγούν στην παραλία που βρίσκεται κάπου δύο χιλιόμετρα από το κέντρο του χωριού, το οποίο μετονόμασαν σε «BAFRA».

Η τουρκική σειρά «Ezel» σημειώνει δυστυχώς υψηλή τηλεθέαση… αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι αντιστάσεις μας ως Ελλήνων -την εποχή μάλιστα του επαίσχυντου Μνημονίου- έχουν ολοσχερώς εκμηδενισθεί!

Διερωτώμεθα λοιπόν: Μπορεί οι κοινοί θνητοί να ζουν τον δικό τους ύπνο του δικαίου… Το περιβόητο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο όμως γιατί, αλήθεια, κωφεύει τόσο εκκωφαντικά για ένα ζήτημα υψίστης εθνικής σημασίας; Τι λέει, αλήθεια, γι’ αυτό το θέμα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών;

Ντίνος Αυγουστή
Εκπαιδευτικός στο Α.Τ.Ε.Ι. της Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού


Σχολιάστε εδώ