Μόνο μυστική διπλωματία ξέρουν να κάνουν

Για μυστική διπλωματία και για παντελή έλλειψη ενημέρωσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής κατηγόρησε την κυβέρνηση ο τομέαρχης Εξωτερικών της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, την εβδομάδα που πέρασε.

Στην Επιτροπή δεν παραβρέθηκε ο υπουργός των Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης (ήταν σε επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό) και την εκπροσώπησε η αναπληρωτής υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία και «τα άκουσε» για λογαριασμό άλλων…

Ο Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε ότι ο προκάτοχος του Λαμπρινίδη, Δημήτρης Δρούτσας, είχε να ενημερώσει τη Βουλή από την προ της επίσκεψης Νταβούτογλου περίοδο.

Και παρόλο που η ΝΔ με επιστολή του Παναγιωτόπουλου είχε ζητήσει από τις 16 Μαΐου την παρουσία του τότε υπουργού των Εξωτερικών στη Βουλή, ουδέποτε αυτός εμφανίστηκε μέχρι τον ανασχηματισμό.
Ο τομεάρχης της ΝΔ επισήμανε ιδιαιτέρως ότι η επίσημη πληροφόρηση του Κοινοβουλίου επιβάλλεται για μια σειρά από σοβαρά θέματα στα οποία έχουν σημειωθεί σημαντικές εξελίξεις.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται οι μετεκλογικές εξελίξεις στην Τουρκία και το περιεχόμενο των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, οι εξελίξεις στο Κυπριακό πριν από την προεδρία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η αντίδραση της Ελλάδος στις νέες προκλήσεις των Σκοπίων με το στήσιμο αγαλμάτων των μακεδόνων βασιλέων σε Σκόπια και Μοναστήρι, οι εσωτερικές εξελίξεις στην Αλβανία και τα θέματα των Βορειοηπειρωτών κ.ά.

Επίσης, ο Παναγιωτόπουλος ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ να υπάρξει ειδικό νομικό πλαίσιο για τις ιδιωτικοποιήσεις και για της πωλήσεις δημόσιας γης, το οποίο να λαμβάνει υπ’ όψιν του και τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας της χώρας στις περιοχές των συνόρων και σε άλλες ευαίσθητες περιοχές.


Σχολιάστε εδώ