«Τσουνάμι» λαθρομεταναστών!

Τις δραματικές, όσο και επικίνδυνες για τον ελληνισμό και τη χώρα μας αυτές αποκαλύψεις έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στο τέλος Ιουνίου σε ημερίδα που διοργάνωσε η Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με θέμα «Προστασία των προσφύγων γυναικών και κοριτσιών». Όπως είπε ο κ. Παπουτσής, 150 έως 250 άτομα την ημέρα έρχονται από την Τουρκία, ενώ ο Έβρος είναι το σημείο από το οποίο περνούν όλοι στην Ελλάδα. Ενδεικτικά ανέφερε ότι φέτος μέχρι 31 Μαΐου, αν και το φαινόμενο έχει περιοριστεί σημαντικά, 12.638 λαθρομετανάστες μπήκαν από την Τουρκία στη χώρα μας και απʼ αυτούς οι 12.513 μπήκαν από τον Έβρο!

Ο κ. Παπουτσής κατά την έναρξη της ομιλίας του ανέφερε για ακόμη μια φορά τη σύνθετη φύση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης της χώρας μας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Η μαζική μετανάστευση είναι ένα ιστορικό φαινόμενο μεγάλης διάρκειας και έντασης. Κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η ένταση με την οποία θα εξελιχθεί και το μόνο που μπορούμε να ξέρουμε είναι αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Και η αλήθεια είναι ότι σήμερα οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

Το φαινόμενο της μετανάστευσης, το πρόβλημα των προσφύγων δεν είναι τοπικό και δεν είναι σε καμία περίπτωση εθνικό.

Γιʼ αυτό και απαιτούμε σε κάθε ευκαιρία στο Συμβούλιο Υπουργών και στα διεθνή φόρουμ τη χάραξη μιας κοινής πολιτικής, μιας κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής για την αντιμετώπισή του», κατέληξε.


Σχολιάστε εδώ