Το συντομότερο δυνατόν!

Έλα όμως που ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών είχε προβλέψει ότι αυτό θα γίνει το 2011… Τρία χρόνια νωρίτερα!

Τελικά ποιος έχει «πέσει έξω»; Ο νυν υπουργός, ο τέως υπουργός ή ο πρωθυπουργός, που κι αυτός είχε κάνει τη δική του πρόβλεψη;

«Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το συντομότερο δυνατόν», είχε δηλώσει ο κ. Παπανδρέου, και όλα πλέον είναι ανοικτά. Όλα παίζονται. «Το συντομότερο δυνατόν» κυκλοφορεί πλέον ως το συντομότερο ανέκδοτο σήμερα.

Θα μπορούσε όμως να αποκτήσει και την περιωπή αρχαίου χρησμού. Τι καλύτερο είχε, δηλαδή, το «ήξεις αφήξεις ου εν πολέμω θνήξεις»; Σιγά τα ωά! Όπως η Πυθία, έτσι και η κυβερνητική πρόβλεψη τα λέει όλα χωρίς να λέει τίποτα. Ό,τι και να συμβεί, «μέσα είναι». Είτε επιστρέψουμε στις αγορές το 2011 είτε το 2014 είτε το 2024, αυτοί θα μας διαβεβαιώνουν ότι επιστρέψαμε «σύντομα».

Αστεία πράγματα. Και επικίνδυνα. Πολύ φοβάμαι ότι οι προβλέψεις για το μέλλον της χώρας πρέπει στο εξής να γίνονται από επαγγελματίες του είδους. Από εξειδικευμένα άτομα, όπως, ας πούμε, οι χαρτορίχτρες και οι αστρολόγοι. Άτομα, δηλαδή, που έχουν το χάρισμα να μελετούν και να ερμηνεύουν φαινόμενα που αδυνατούν να συλλάβουν οι πολιτικοί μας.

Αν, ας πούμε, μια «σύνοδος κορυφής» στις Βρυξέλλες δεν μπορεί να προδιαγράψει με βεβαιότητα την πορεία της 5ης δόσης, γιατί να μην πάρουμε πιο σοβαρά μια «σύνοδο πλανητών» στο στερέωμα;

Αν δεν μπορούν να προβλέψουν σωστά ο Βενιζέλος, ο Παπακωνσταντίνου και ο πρωθυπουργός, γιατί να μη ρωτήσουμε τον Λεφάκη, τη Βίκυ Παγιατάκη ή τη Λίτσα Πατέρα;

Αυτοί, τουλάχιστον, μιλάνε με στοιχεία. Βάζουν κάτω τα δεδομένα και σου φέρνουν τα πάνω κάτω! Όχι «ήξεις αφήξεις» και κολοκύθια στο πάτερο. Σου λέει, πι χι, η Πατέρα «το και το» και βλέπεις τον ουρανό με τʼ άστρα. Βλέπεις το αύριο σήμερα.

Θέλοντας, λοιπόν, να έχω μια έγκυρη και αξιόπιστη πρόβλεψη για το άγνωστο μέλλον της χώρας, κατέφυγα σε γνωστό αστρολόγο.

– Πώς βλέπετε το β΄ εξάμηνο του 2011; τον ρώτησα με αγωνία, έχοντας στο μυαλό μου και το χρονοδιάγραμμα του Μνημονίου.

– Ένα είναι το βέβαιο, μου απάντησε. Η είσοδος του Δία στο ζώδιο του Ταύρου θα δώσει νέα ώθηση στα οικονομικά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ ταυτόχρονα θα μπει ως «ταύρος εν υαλοπωλείω» σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό!

– Κάτι πιο ευχάριστο βλέπετε;

– Η παρουσία του Πλούτωνα στο ζενίθ του ωροσκοπίου του κ. Βενιζέλου δεν αφήνει κανένα περιθώριο. Έρχεται καταιγίδα φόρων, αυξήσεων, περικοπών και σκληρών αλλαγών.

– Τι σας κάνει να είστε τόσο σίγουρος;

– Η ανάστροφη κίνηση του Ερμή!

– Τι προοιωνίζεται πάλι αυτό;

– Ότι «τέρμα η κίνηση στην Ερμού». Στάση εμπορίου. Νέα λουκέτα, νέες απολύσεις, νέες ταραχές.

Ο Ερμής λοιπόν, σε συνδυασμό με την έκλειψη του Ηλίου…

– Θα έχουμε και έκλειψη Ηλίου;

– Ηλίου φαεινότερον. Τουλάχιστον όσον αφορά τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ!

Ο αστρολόγος είχε πάρει φόρα και τα έβγαζε όλα στη φόρα. Σίγουρες προβλέψεις με διαπλανητικές αναλύσεις και υπεργήινα ντοκουμέντα. Ευκαιρία να θέσω και την επίμαχη ερώτηση:

– Τελικά, πότε θα βγούμε στις αγορές; Το 2011 ή το 2014; ρώτησα.

– Η παρουσία του Υδροχόου στο ζώδιο των Διδύμων και η παρʼ ολίγον είσοδος του Στρος-Καν στη φυλακή το δείχνουν ξεκάθαρα, απάντησε ο αστρολόγος: «Το συντομότερο δυνατόν!».

– Μα αυτό προβλέπει και ο πρωθυπουργός μας.

– Σιγά το περίεργο… Θα συμβουλεύτηκε αστρολόγο!


Σχολιάστε εδώ