Με το μαχαίρι ή μπαμ και κάτω;

Κύριε Διευθυντά

Η πρώην υπουργός κ. Βάσω Παπανδρέου, με αφορμή την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, έθεσε ένα τραγικό ψευδοδίλημμα, στο οποίο έδωσε και την απάντηση: «Διαλέγω το μαχαίρι αντί για το πιστόλι»!

Απορώ πράγματι με την κρίση της εν λόγω κυρίας και συγχρόνως διερωτώμαι εάν πράγματι μπορεί να διαλέξει ένας λογικός άνθρωπος το πώς θα τον σκοτώσει ο απάνθρωπος δήμιός του, δηλαδή σφάζοντάς τον ή πυροβολώντας τον! Τι θα διαλέγατε; Τον αργό και φρικιαστικό θάνατο με το μαχαίρι ή μια και κάτω με το πιστόλι; Κι όμως, η κυρία διάλεξε ενσυνείδητα, όχι βέβαια για τον εαυτό της και τον περίγυρό της, αλλά για τον περήφανο και θυσιαζόμενο πάντοτε «υπέρ βωμών και εστιών» Έλληνα, τον πιο ατιμωτικό και αργό θάνατο της τρισχιλιετούς και βάλε πανένδοξης ιστορίας του. Και, κατά τα άλλα, αυτοί οι άνθρωποι, με αυτήν την κρίση και αυτήν τη νοοτροπία, προσπαθούν να μας πείσουν ότι αγωνίζονται για τα συμφέροντά μας και ότι «πονάνε» (!) για την κατάντια και τα μαύρα χάλια μας! Και μην ξεχνάμε ότι μ’ αυτά τα παραμύθια μάς κυβερνάνε τόσες δεκαετίες και συγχρόνως μας κατακλέβουνε, καταθέτοντας τα κλεμμένα στις μεγαλοτράπεζες του εξωτερικού, και «ελαφρά τη καρδία» ξεπουλάνε τον δημόσιο πλούτο μας και μας ξανασκλαβώνουν στους ορκισμένους… «φίλους μας», κυριολεκτικά αντί «πινακίου φακής».

Επομένως όχι μόνο αγανακτούμε, όχι μόνο στις πλατείες θα κατεβαίνουμε, αλλά και αγώνα μέχρι τέλους θα κάνουμε για να απαλλαγεί η χιλιοδοξασμένη, ηρωική και αιματοβαμμένη γη μας από τους σύγχρονους «δημοκρατικούς» δυνάστες της και να ανοίξει ο δρόμος για τον μεγάλο ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗ.

Γεώργιος Ντόνας
Οικονομολόγος
Παιανία


Σχολιάστε εδώ