Να καταργηθεί το άρθρο για τις επιστροφές ζητάει η ΕΕΔΕ

Είναι το άρθρο που ορίζει τις επιστροφές στο 9,9% προς τους διαφημιζομένους, η πρακτική εφαρμογή του οποίου προκάλεσε την εισαγγελική έρευνα. Η ΕΕΔΕ κάνει λόγο για «εκστρατεία δυσφήμισης από μερίδα των ΜΜΕ», αναφέροντας πως «το δεύτερο τρίμηνο του 2011 οι διαφημιστικές εταιρείες επιλέχθηκαν από περιορισμένο αριθμό ΜΜΕ για να παίξουν τον ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου, ως δήθεν υπεύθυνες για την οικονομική δυσπραγία των ΜΜΕ».
Η ΕΕΔΕ «παρενέβη επανειλημμένα δημόσια και με κατ’ ιδίαν επαφές με τους εταίρους και την Πολιτεία προκειμένου να προστατεύσει την επαγγελματική αξιοπρέπεια του κλάδου που εκπροσωπεί» και να πει «μερικές απλές αλήθειες».
Κατά την Ένωση των διαφημιστικών εταιρειών, «η αγορά των ΜΜΕ, όπως και κάθε άλλος επιχειρηματικός κλάδος, υπακούει στους οικονομικούς νόμους προσφοράς και ζήτησης – μιας ζήτησης κατά 50% μειωμένης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον αριθμό των επιχειρήσεων που μπορεί να συντηρήσει η διαφημιστική δαπάνη».
Ακόμη, «η διαφημιστική αγορά έχει πληγεί εξίσου από την κρίση, όπως καταδεικνύουν τα οικονομικά στοιχεία του 2010, και η απώλεια των θέσεων εργασίας στον κλάδο αγγίζει το 15%». Τέλος, «η πίεση του κόστους αφορά τόσο τα ΜΜΕ όσο και τις διαφημιστικές εταιρείες, οι οποίες μειώνουν συνεχώς τις αμοιβές τους».


Σχολιάστε εδώ