Συνεχίζεται ακάθεκτη η πτώση στις κυκλοφορίες των εφημερίδων

Στο 18 με 20% καταγράφονται στους πρώτους 5 μήνες του 2011 οι απώλειες στην κυκλοφορία των εφημερίδων, κυριακάτικων, ημερησίων και εβδομαδιαίων.

Αν δε προστεθεί το ποσοστό αυτό στο 12%, που ήταν η πτώση του 2010, τότε μέσα σε δύο χρόνια υπολογίζεται ότι η κατρακύλα θα ανέλθει στο 30%!

Να σημειωθεί ότι στην επαρχία οι απώλειες είναι λιγότερες. Οι εισπράξεις λόγω της πτώσης των κυκλοφοριών θα είναι μειωμένες κατά 17 με 18% και αυτό δεν μπορεί να μην έχει αντίκτυπο, με περικοπές στα έξοδα των εφημερίδων και των περιοδικών, που θα οδηγήσουν και σε μείωση του αριθμού των εργαζομένων. Τις επιπτώσεις θα τις περιορίσουν οι μειώσεις των επιστροφών αλλά και η καλύτερη διανομή, που μπορεί να φέρει κάποια αύξηση των πωλήσεων με τον εξορθολογισμό στο κύκλωμα της διανομής, με την απελευθέρωση του επαγγέλματος των εφημεριδοπωλών (ρεπορτάζ σε άλλη στήλη). Τα θετικά αποτελέσματα αυτού του εξορθολογισμού όμως θα πάρει καιρό για να φανούν. Τα οικονομικά αδιέξοδα στις εφημερίδες αυξάνονται και τα έσοδα από διαφημιστικές καταχωρίσεις έχουν σε δραματικό βαθμό μειωθεί.


Σχολιάστε εδώ