Το «Μολών λαβέ» αντικαταστάθηκε από το «Πωλών λαβέ»

Την ώρα που χιλιάδες άνεργοι, απολυμένοι, νέοι των 500 ευρώ, χαμηλοσυνταξιούχοι γέροι χωρίς κομματική ταυτότητα κατακλύζουν τις πλατείες των μεγάλων πόλεων της ξεχασμένης Ελλάδας για να διαμαρτυρηθούν, την ώρα που η «παρέα» που μας κυβερνά αντικατέστησε το «Μολών λαβέ» με το «Πωλών λαβέ», όπως δήλωσε ο διεθνούς φήμης Ακαδημαϊκός Βασ. Μαρκεζίνης στα εθνικά και οικονομικά θέματα, οι πνευματικοί μας ταγοί κοιμούνται τον ύπνο του μακαρίου.
Σε άρθρο μας τον Δεκέμβριο του 2010 που δημοσιεύθηκε στον Τύπο και στα σάιτ γράφαμε: «Μέγας ο κίνδυνος για την Ελλάδα η σιωπή των πνευματικών μας ταγών». Από τότε άρχισε μια αφύπνιση ορισμένων πνευματικών ανθρώπων, με πρώτο τον Μίκη Θεοδωράκη κ.ά. Δυστυχώς, και θλιβόμαστε γι’ αυτό, βρέθηκαν 32 τον αριθμό διανοούμενοι επιστήμονες που δεν αρκέστηκαν στην ένοχη σιωπή τους, αλλά με ένα κείμενο με τίτλο «Τολμήστε» δίνουν στήριγμα στην κυβέρνηση και την «παρέα» της. Το κείμενο αυτό προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση και τα λοιπά ΜΜΕ για να λειτουργήσει σαν δεκανίκι μιας πολιτικής που καταρρέει. Μιας πολιτικής που καταλήγει στο ξεπούλημα της εθνικής μας περιουσίας όχι για τη σωτηρία της πατρίδος μας, αλλά -φευ- για τους αδηφάγους ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς κερδοσκοπικούς τραπεζικούς ομίλους, που θέλουν να σώσουν τα δικά τους κομποδέματα, και μάλιστα αφού μας οδήγησαν στην κρίση, ώστε να πετύχει πλήρως ο σχεδιασμός τους να πάρουν τον εθνικό πλούτο της Ελλάδος τζάμπα.
Αλήθεια, δεν υποψιάζει το γεγονός ότι ενώ το χρέος της Γερμανίας, των ΗΠΑ και πολλών άλλων χωρών είναι τεράστιο έναντι του χρέους της χώρας μας, όλους τους έπιασε η αγάπη να σώσουν την Ελλάδα με πρώτο τον Ομπάμα; Εκείνο όμως που μας θλίβει ειλικρινά είναι ότι από τους πνευματικούς μας ταγούς περιμέναμε αγωνιστικότητα και αντιστασιακό πνεύμα και όχι υποταγή και συμβιβασμούς.
Και ρωτούμε τους Ακαδημαϊκούς του ανωτάτου πνευματικού ιδρύματος της χώρας, της Ακαδημίας Αθηνών: Ποια είναι η υπευθυνότητά σας όταν εθελοτυφλείτε μπροστά στην πρωτοφανή εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας χωρίς τη νομότυπη έγκριση της Βουλής; Τι κάνετε εκεί μέσα στο μαυσωλείο, 70 Ακαδημαϊκοί, που μάλιστα αμείβεσθε με έξοδα παραστάσεως, Ποια είναι η παράστασή σας; Γιατί δεν είδαμε μια δημόσια παρέμβασή σας και δεν ακούσαμε τη φωνή σας για τη διαστρέβλωση της ελληνικής ιστορίας της Μακεδονίας από τα Σκόπια; Γιατί δεν μιλήσατε όταν από τηλεοπτικές εκπομπές λοιδορήθηκαν οι ήρωες του 1821 και αμφισβητήθηκε η διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού; Γιατί δεν μιλήσατε όταν περιορίζονται τα αρχαία ελληνικά στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, ενώ σε άλλες χώρες, όπως στην Αγγλία, εισάγονται ακόμη και στο Δημοτικό; Γιατί σιωπάτε για τον εξοβελισμό των μεγάλων λογοτεχνών μας από τα σχολικά βιβλία; Η κ. Κική Δημουλά γιατί δεν μιλάει, που είναι και στο αντικείμενό της, ενώ ξέρει να υπογράφει με τους 32 διανοούμενους στήριξη της κυβέρνησης στο ξεπούλημα της εθνικής μας περιουσίας; Γιατί δεν δηλώσατε την αλληλεγγύη σας στην Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, που διαφωνεί με τη σχεδιαζόμενη κατάργηση της «Αντιγόνης» του Σοφοκλέους και του «Επιταφίου του Περικλέους» από το Λύκειο από την υπουργό της διά βίου κατεδάφισης της παιδείας; Έτσι έχουμε από τη μια μεριά την κυβερνητική παρεούλα, τα ΜΜΕ και κάποιους διανοούμενους αχυράνθρωπους συμβιβασμένους ή σιωπώντες, και από την άλλη έναν λαό με φιλότιμο, λέξη που δεν υπάρχει σε καμιά άλλη γλώσσα του κόσμου, να γεμίζει αυθόρμητα της πλατείες της χώρας και να αγωνίζεται κάτω από το «Μολών λαβέ».

Θεόδωρος Δ. Ανδρεάκος
Ομότιμος Καθηγητής
Πρόεδρος Φίλων Εθνικής Αντίστασης


Σχολιάστε εδώ