H Ελλάδα στην… τραμπάλα και οι Έλληνες στην κρεμάλα!

Η κυβερνητική αδυναμία διακυβέρνησης βαφτίστηκε «ανασχηματισμός», ένας ανασχηματισμός-καραμπόλα με κυρίαρχη την ομολογία παταγώδους αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής, όπως αυτή εκφράσθηκε με την αντικατάσταση του Παπακωνσταντίνου από τον Βενιζέλο, ο οποίος είχε ζητήσει την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από 180 βουλευτές.

Δηλαδή, ο κύριος Παπανδρέου έφτιαξε ένα πολυμελές –πάλι– Υπουργικό Συμβούλιο και μια Κυβερνητική Επιτροπή στην οποία ουσιαστικά θα μετέχουν οι μισοί υπουργοί για να συντονίζουν τους άλλους μισούς… Και μια παγκόσμια πρωτοτυπία: Στην Κυβερνητική Επιτροπή δεν θα μετέχουν οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, επειδή –ίσως– η σκοπιμότητα να είναι άλλη.

Αντί για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ο υπό πολιτική ομηρία πρωθυπουργός έφτιαξε μια κυβέρνηση ανακύκλωσης των ίδιων προσώπων, μια κυβέρνηση απίστευτων εσωκομματικών ισορροπιών, με επιτηρητές τους «πρωτοκλασάτους» Πάγκαλο και Βενιζέλο, που μαζί με τους υπόλοιπους θα κληθούν να συνεχίσουν την ίδια λανθασμένη πολιτική. Μακριά από την κοινωνία και τους πολίτες, που αναζητούν ελπίδα στη ζοφερή καθημερινότητα της οικονομικής ανέχειας, της ανεργίας, των λουκέτων, της απαξίωσης.
Πράγματι, ζήσαμε και ζούμε ιστορικές στιγμές, με πρωταγωνιστή την παρέα των κυβερνώντων που πεισματικά κρατιούνται γαντζωμένοι στην εξουσία, μακριά από τον λαό, μακριά από την κοινωνία. Οι αγκιτάτορες του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού, που επιμένουν να αυτοαποκαλούνται σοσιαλιστές, βρίσκονται –πλέον– ενώπιον της εφαρμογής του δεύτερου μέρους ενός σχεδίου καταστροφής της κοινωνικής συνοχής, με συμπεριφορές που αγγίζουν τα όρια της εκτροπής.

Θεωρούν, ίσως, ότι οι έλληνες πολίτες είναι ιθαγενείς μιας άλλης χώρας, που δεν αντιλαμβάνονται τα τεκταινόμενα. Και που θα εξακολουθήσουν να κινούνται στον αστερισμό της παραπληροφόρησης και της νεοΠΑΣΟΚικής καμαρίλας. Ωστόσο, αγνοούν ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, η παραπληροφόρηση στο εσωτερικό και το εξωτερικό μπορεί να καταπέσει και ότι σύντομα, συντομότερα απ’ ό,τι ίσως ορισμένοι φαντάζονται, θα κληθούν να πληρώσουν τον πολιτικό λογαριασμό. Δυστυχώς, όμως, τον λογαριασμό δεν θα τον πληρώσουν μόνο ο κύριος Παπανδρέου και οι συν αυτώ, αλλά ολόκληρος ο ελληνικός λαός.
Η «νέα» κυβέρνηση Παπανδρέου που προσπαθεί να βρει συναίνεση με… το ΠΑΣΟΚ, δεν θα έχει, ως φαίνεται, μακρά διάρκεια ζωής.

Η κλεψύδρα της Ιστορίας άρχισε ήδη να μετρά αντίστροφα. Οι κόκκοι της άμμου είναι οι πολίτες στις πλατείες. Και μάρτυρες της ανείπωτης νεοελληνικής τραγωδίας, στην οποία πρωταγωνιστεί η κυβέρνηση που έχει αρχηγό τον καπετάνιο του «Τιτανικού» –εκείνον που έλεγε στους ξένους ότι κυβερνά «μια διεφθαρμένη χώρα»–, είναι όλοι. Γεννημένοι και αγέννητοι. Παρόντες και απόντες. Κι αυτοί, ουδέποτε θα συγχωρήσουν ότι ο κ. Παπανδρέου έβαλε την υπογραφή του, με κλειστά μάτια, στο συμβόλαιο εθνικής υποταγής. Χωρίς να υπολογίσει τον πνευματικό Νόμο, που είναι αδέκαστος. Και είναι η Νέμεσις η σκληρή που έρχεται πλέον με βήμα ταχύ.


Σχολιάστε εδώ