στα ενδότερα των ομάδων

=Αλλάζει το στάτους του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι επιτυχίες του με τον Ολυμπιακό, αλλά κυρίως η μεθοδικότητα στη δουλειά τού ισπανού τεχνικού έφεραν νέες τάσεις στον μικρόκοσμο του αθλήματος.
=Συνετέλεσε, βέβαια, και η παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ. Μπορεί ο προπονητής της ΑΕΚ να ‘χει χαρακτηριστεί «λαοπλάνος», αλλά για τη δουλειά του είναι πολλοί εκείνοι που έχουν μόνο καλά λόγια.
=Ο Βαλβέρδε, κατά κύριο λόγο, και ο Χιμένεθ, λοιπόν, έστρεψαν τους παράγοντες πολλών ομάδων προς την ισπανική αγορά για την πρόσληψη προπονητών. Με απλά λόγια, δημιούργησαν μια νέα μόδα, η οποία μπορεί να διαφοροποιήσει πολλά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εάν υπάρχει συνέχεια και συνέπεια.
=Τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ μιμήθηκαν ο μικρός Ολυμπιακός, του Βόλου, και ο Αστέρας Τρίπολης. Οι «ερυθρόλευκοι» της Μαγνησίας προχώρησαν στην πρόσληψη του Τσάβι Γκραθία, ο οποίος είχε προϋπηρεσία στη δεύτερη ομάδα της Βιγιαρεάλ.
=Οι Αρκάδες ψάχτηκαν με τον Μάκη Χάβο, με τον Άγγελο Αναστασιάδη, με τον Έβαντ Λίνεν, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, εξάντλησαν τις πιθανότητες με τον Σάκη Τσιώλη, αλλά κατέληξαν σε ισπανό τεχνικό. Το τιμόνι του Αστέρα πήρε ο Όσκαρ Φερνάντεθ, με παραστάσεις
από τη δεύτερη ομάδα της Βαλένθια.
=Τόσο ο Γκραθία όσο και ο Φερνάντεθ δούλεψαν ως προπονητές στο Λεβάντε. Το γεωγραφικό διαμέρισμα στο οποίο εδρεύουν η Βαλένθια και η Βιγιαρεάλ.
=Τι ενώνει τους δύο νεαρούς και ταλαντούχους προπονητές; Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στην πιάτσα αναφέρουν ότι συνδετικός κρίκος τους με την Ελλάδα υπήρξε ο Εντουάρντο Μαθία.
=Ακούγεται, δηλαδή, ότι ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού ήταν εκείνος που άναψε το πράσινο φως για να πάνε οι συμπατριώτες του στον Βόλο και στην Τρίπολη. Διόλου απίθανο, αν σκεφτούμε ότι και ο Αχιλλέας Μπέος και ο Γιώργος Μποροβήλος διατηρούν καλές σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
=Αν και ακούγεται ότι την απόφαση των Αρκάδων επηρέασε κατά κύριο λόγο το αφεντικό του Ολυμπιακού Βόλου. Ότι ο Μπέος ήταν εκείνος που τους έπεισε να εγκαταλείψουν τις σκέψεις για λύση από την ελληνική αγορά και να στραφούν στην Ισπανία, με το επιχείρημα ότι ένας προπονητής από τη συγκεκριμένη χώρα θα βοηθήσει και στις μεταγραφές με νεαρούς παίκτες, αλλά και στη σωστή λειτουργία των τμημάτων υποδομής.
=Είναι ένα στοίχημα οι ισπανοί προπονητές για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η πλειονότητα των ομάδων στη συγκεκριμένη χώρα δουλεύει το ίδιο σύστημα σε όλες τις ηλικίες, για να υπάρχει συνέχεια και να ‘ναι ευκολότερη η ενσωμάτωση των ταλέντων.
=Αν εφαρμοστεί η ίδια τακτική και στους ελληνικούς συλλόγους, μπορεί κάποια στιγμή να στηθεί σωστά η παραγωγική διαδικασία. Αλλά το ερώτημα είναι αν στην Ελλάδα μπορούν να δείξουν οι παράγοντες την απαιτούμενη υπομονή, καθώς ο λαός μας δεν φημίζεται ότι έχει αυτό το στοιχείο στη συμπεριφορά του.
=Είναι, πάντως, ένα μεγάλο στοίχημα η μαζική έλευση ισπανών προπονητών. Αρκεί να στηριχθούν και να τους δοθεί η δυνατότητα να δουλέψουν με βάση το δικό τους πλάνο, τις ιδέες και την τεχνογνωσία τους.
=Αν όντως έχει εμπλακεί στην πρόσληψη των Γκραθία και Φερνάντεθ ο Μαθία, ασφαλώς τα ατού των συγκεκριμένων προπονητών είναι πολλά. Και θεωρητικά θα πάρουν την απαραίτητη πίστωση χρόνου για να προσαρμοστούν στα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου και να δουλέψουν όπως ξέρουν.
=Για προπονητές μιλούσαμε κι εκείνος που έχει κλέψει την παράσταση από το προηγούμενο καλοκαίρι είναι ο Σάκης Τσιώλης. Ο Καρδιτσιώτης συνεχίζει στον Άρη, αλλά καθημερινά δέχεται τηλεφωνήματα που τον ξαφνιάζουν, αλλά και του τονώνουν την αυτοπεποίθηση.
=Από την ημέρα που ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος έως και την προηγούμενη εβδομάδα, ο Τσιώλης έχει συζητήσει με παράγοντες τριών ομάδων. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον Γιάννη Καϋμενάκη.
=Σύμφωνα με όσα ακούγονται στην πιάτσα των ατζέντηδων, ο Τσιώλης κρατάει ανοικτές όλες τις πόρτες. Όπως λέει, ο κάθε προπονητής οφείλει να δείχνει σεβασμό σε κάποιον παράγοντα που βάζει τα χρήματά του στο ποδόσφαιρο, ανεξάρτητα από την ομάδα στην οποία βρίσκεται.
=Σε όλους, βέβαια, ο Τσιώλης ξεκαθαρίζει ότι αυτήν την περίοδο είναι στρατευμένος στον Άρη. Αλλά συνομιλεί με όποιον του τηλεφωνεί ή τον επισκέπτεται.
=Έτσι εξηγείται ότι οι περισσότεροι παράγοντες έχουν μόνο καλά λόγια για τον Τσιώλη. Ακόμα και άτομα όπως ο Θωμάς Μητρόπουλος, ο Γιώργος Γρηγορόπουλος ή ο Αχιλλέας Μπέος, που στο παρελθόν συγκρούστηκαν με τον νυν τεχνικό του Άρη.
=Οι πληροφορίες που έχει από τον Πειραιά για την απόρριψη του Τάτου από τον Βαλβέρδε έχουν κάνει τον Πέτρο Θεοδωρίδη να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα κάνει μια καλή συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους» για τον Ανάκογλου.
=Το θέμα του Γέστε είναι από εκείνα που παραδοσιακά μετατρέπονται σε μεταγραφικά σίριαλ για τον Ολυμπιακό την τελευταία τετραετία. Από τότε που δούλεψε πρώτη φορά στους «ερυθρόλευκους» ο Βαλβέρδε.
=Αλλά φαίνεται ότι τη δεδομένη χρονική περίοδο ο ισπανός προπονητής έχει στον πάγο τον βάσκο μεσοεπιθετικό. Προφανώς επειδή προέρχεται από ένα υποβαθμισμένο Πρωτάθλημα.
=Κάποιοι που ενδιαφέρονται, πάντως, φρόντισαν να πλέξουν το εγκώμιο του Γέστε. Με διάφορα αφιερώματα από τα Αραβικά Εμιράτα, στα οποία πάντως θεωρούν τελειωμένο τον Βάσκο, γιατί δεν τον θέλει ο νέος προπονητής της Αλ Γουάσλ, ο Ντιέγκο Μαραντόνα.
=Να επιστρέψουμε, όμως, στον Πανσερραϊκό. Ο Θεοδωρίδης, λοιπόν, περιμένει την κίνηση του Ολυμπιακού για τον Ανάκογλου, ώστε να διασφαλίσει την πώληση ενός εκ των ταλέντων του.
=Για τον Γεωργιάδη δεν έχει πάρει απόφαση. Τον έχει πεισμώσει και η συμπεριφορά του παίκτη, ο οποίος εξέφρασε την προτίμησή του στην ΑΕΚ και εξασθένησε αισθητά το ενδιαφέρον άλλων ομάδων.
=Στην Παιανία, πάντως, ισχυρίζονται ότι για τον Γεωργιάδη έχουν αποκτήσει προβάδισμα. Κάποιοι αισιόδοξοι, μάλιστα, ισχυρίζονται ότι υπάρχει μια καταρχήν συμφωνία με τον Θεοδωρίδη και απομένουν λεπτομέρειες για την οριστικοποίηση της μεταγραφής.
=Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού παραδίδει μαθήματα πώς πρέπει να λειτουργεί μια μικρή ομάδα. Αν, μάλιστα, καταφέρει μία χρονιά και παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα, τότε ο Θεοδωρίδης θα γράψει και κέρδη σε δύσκολες περιόδους.
=Αλλά με τους υποβιβασμούς, οι πωλήσεις απλώς ρεφάρουν τα αυξημένα έξοδα της Φούτμπολ Λιγκ, δηλαδή της Β’ Εθνικής, στην οποία είναι περιορισμένα τα έσοδα. Κάθε χρόνο, όμως, όλο και κάποιον πουλάει ο Θεοδωρίδης.
=Από τον Αραμπατζή και τον Μελίσση, που έδωσε στον ΠΑΟΚ, έως τον Γεωργιάδη και τον Ανάκογλου που ετοιμάζεται να σπρώξει τώρα προς την Αθήνα. Μεσολάβησε και ο Παπάζογλου, που δόθηκε στον
Ολυμπιακό από το προηγούμενο καλοκαίρι.


Σχολιάστε εδώ