Και όμως, αποστασία υπήρξε…

Και δεν μπορούμε να δεχθούμε και να πιστέψουμε ότι βουλευτές που κάλεσαν δημόσια τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (λέγε με Βενιζέλο) να αναλάβουν πρωτοβουλίες, εννοούσαν την εντός της κυβέρνησης… αναβάθμισή τους!

Και για εκείνους που ισχυρίζονται ότι, σε κάθε περίπτωση, ο Ευάγγ. Βενιζέλος τα παίζει, τώρα, όλα για όλα, ας μας επιτραπεί να πιστεύουμε ότι δεν επρόκειτο να αποδεχθεί τον καινούργιο ρόλο του, αν δεν προσέβλεπε στο… βραχύβιο του παρόντος κυβερνητικού σχήματος. Μέχρι τον Σεπτέμβριο, για παράδειγμα, τι να προλάβει να… διορθώσει; Ενώ, αντίθετα, και φιλότιμες προσπάθειες θα καταβάλει, και το διεθνές προφίλ του θα καλλιεργήσει και -σαν έτοιμος από καιρό- θα είναι ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι, εξάλλου, αφορά στο όνειρό του να κυβερνήσει κάποτε την Ελλάδα (Γ. Λιάνης, στο ραδιόφωνο του real fm) μάλλον χλωμό φαίνεται.

Και ας είχε προηγηθεί και αυτού, ακόμη, του Αντώνη Σαμαρά στο… Ζάππειο –όπως ευφυώς και χιουμοριστικώς παρατήρησε κάποιος– με τις, πριν από την ώρα τους, περίφημες εκείνες δηλώσεις.

Σε κάθε, πάντως, περίπτωση οι τακτικισμοί και οι καιροσκοπισμοί δεν είναι καλός σύμβουλος. Έστω και για εκείνους που αφήνουν την ειρήνη, για να πάνε στον… πόλεμο!

Και μάλιστα ως καλοί… στρατιώτες, ενώ μέχρι χθες βρισκόντουσαν υπεράνω Στρατηγών, Ναυάρχων και Πτεράρχων.

Σ.


Σχολιάστε εδώ