«Όλα καλά» τα… βρίσκει ο Καμίνης

Κι αυτό γιατί το πρόγραμμα σαμποτάρεται εκ των έσω, δηλαδή από τον άμεσα ενδιαφερόμενο, τον Δήμο Αθηναίων, όπως προκύπτει από την αλληλογραφία των υπηρεσιών του με τη Γενική Γραμματεία Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα τη Διεύθυνση Ειδικών Έργων Αναβάθμισης Περιοχών του ΥΠΕΚΑ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι αντιρρήσεις που προβάλλουν τόσο η Διεύθυνση Μελετών (Τμήμα Οδοποιίας και Κοινόχρηστων Χώρων) του δήμου, όσο και η προσκείμενη στην παράταξη Καμίνη αρχή του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος.

Από την ανάγνωση των σχετικών εγγράφων (ΔΕΕΑΠ 15948/7-4-2011, 033795/22-2-2011, 1930/2-2-2011 κ.ά.) αλλά και των πρακτικών της 23-3-2011 συνεδρίασης του Διαμερισματικού Συμβουλίου της παραπάνω κοινότητας, φαίνεται ολοκάθαρα ότι κάποιοι στο περιβάλλον του δημάρχου θέλουν να συνεχιστεί ο «αφανισμός» της ιστορικότερης πόλης της Ευρώπης. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της αρμόδιας διεύθυνσης του δήμου, αλλά και τη θέση των άμεσων συνεργατών του κ. Καμίνη, το έργο της ανάπλασης των πλατειών Αττικής και Αγίου Παντελεήμονα και η σύνδεσή τους μέσω πεζοδρόμησης της οδού Αγορακρίτου δεν θεωρείται άμεσης προτεραιότητας για την περιοχή.

Παράλληλα, οι παραπάνω φορείς προτείνουν να συνταχθεί από την αρχή η μελέτη που θα δώσει ζωή στο υποβαθμισμένο κομμάτι που βρίσκεται μεταξύ των οδών Αχαρνών και Λιοσίων και έχει αφεθεί στην τύχη του και στο έλεος αλλοδαπών εγκληματικών στοιχείων.

Στην περίπτωση αυτή, το σχέδιο ανάπλασης θα παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες, κάτι που εμμέσως παραδέχεται σε απαντητικό του έγγραφο (αριθμ. πρωτ. 15948/14-4-2011) το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Όσοι αναζητούν τα αίτια της (ανεξήγητης φαινομενικά) στάσης της δημοτικής αρχής για την αναζωογόνηση του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος και την αντιμετώπιση και των κοινωνικών προβλημάτων που το μαστίζουν, ας ανατρέξουν στις «Δημοτικές Παρωδίες» (30-4-2011) όπου αποκαλύπτονταν οι προθέσεις Καμίνη να μετατρέψει το τρίγωνο Κυψέλη – Πατήσια – Αγ. Παντελεήμονας σε πολυπολιτισμικό-πολυφυλετικό χωνευτήρι, κατά τα πρότυπα του Δήμου Ιξελλών των Βρυξελλών.

Στον συγκεκριμένο δήμο, που τον επισκέφθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου προκειμένου να πάρουν μια «γεύση» του μοντέλου που θέλει να εφαρμοστεί στη συγκεκριμένη περιοχή, ζουν 188 εθνότητες, με την εγκληματικότητα να έχει εκτοξευτεί στα ύψη. Από τους περίπου 72.000 ανθρώπους που κατοικούν σʼ αυτόν, μόνο το ένα δέκατο είναι Βέλγοι. Οι περισσότεροι προέρχονται από τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και της ζώνης του Μαγκρέμπ.

Ο κ. Καμίνης, που βλέπει ότι το 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα παρουσιάζει ομοιότητες με τον Δήμο των Ιξελλών, δεν θα έλεγε όχι να χωριστεί αυτό σε ζώνες με βάση την προέλευση των αλλοδαπών, αρκεί νʼ απελευθερωθεί το κέντρο της πόλης, κυρίως για τουριστικούς λόγους. Η κλασική μέθοδος: Μεταθέτουμε το πρόβλημα από το σπίτι μας στην αυλή μας.

Τι λένε οι κάτοικοι;


Σχολιάστε εδώ