Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

ΣΥΝΔΡΟΜΟ… αντικατοπτρισμού πλήττει το Μέγαρο Μαξίμου! Παράγοντες του πρωθυπουργικού μεγάρου τα τελευταία 24ωρα διακινούν «πληροφορίες» για επικείμενη δραστηριοποίηση αμερικανών ελληνικής καταγωγής επιχειρηματιών με σκοπό τη… διάσωση της Ελλάδας (και του Γιώργου θέλουν να ελπίζουν). Λένε, δηλαδή, ότι σύντομα θα εκδηλώσουν έντονο ενδιαφέρον προκειμένου να επενδύσουν στην Ελλάδα κι έτσι θα ξεκινήσει η ανάπτυξη, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα μειωθεί κι η ανεργία. Η περίπτωσή τους θυμίζει περισσότερο… χαμένους στην έρημο που αναζητούν απελπισμένα νερό και μέσα στις παραισθήσεις τους βλέπουν παντού οάσεις!

ΜΕ άλλη διάθεση πήγε ο Αντ. Σαμαράς στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και με εντελώς διαφορετική αποχώρησε. Ο πρόεδρος της ΝΔ τον θεωρούσε μετριοπαθή και συγκροτημένο, αλλά το ύφος του και τα επιχειρήματα που ανέπτυξε στη διάρκεια του γεύματος διέψευσαν τις εκτιμήσεις του Αντ. Σαμαρά. Περισσότερο απʼ όλα, όπως μαθαίνω, ενόχλησε τον κ. Σαμαρά η προτροπή του κ. Ρομπάι, στις επίσημες δηλώσεις του, να είναι… συνεργάσιμος με την κυβέρνηση. Έτσι, ενώ αρχικά ο πρόεδρος της ΝΔ επρόκειτο να κάνει επιτόπου δηλώσεις, το ανέβαλε και πήγε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου τροποποίησε το κείμενο της δήλωσής του. Πρόσθεσε συγκεκριμένα τα σημεία όπου η ΝΔ στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης (αποκρατικοποιήσεις, περιστολή δαπανών κ.α.), για να απαντήσει και στα περί «συνεργάσιμου» του κ. Ρομπάι.

ΤΟ κλίμα στη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον Μ. Μπαρόζο ήταν εξαρχής φορτισμένο, καθώς ο τελευταίος είχε, ως φαίνεται, εντολή από τους «ισχυρούς» της Ευρωπαϊκής Ένωσης να πιέσει όσο γίνεται. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, αντίθετα με όλες τις προηγούμενες φορές, ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν επέτρεψε την είσοδο φωτογράφου, για να καταγράψει το στιγμιότυπο της συνάντησης. Ακόμη στη συνάντηση δεν ήταν παρών στενογράφος για να κρατήσει πρακτικά, ούτως ώστε όσα ειπωθούν να τα γνωρίζουν μόνο οι δυο τους και κανείς άλλος.

Δεν νομίζω ότι νομιμοποιείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να υποδεικνύει περικοπές προνομίων των βουλευτών. Κατʼ αρχάς, λίγο αργά έκανε την πρόταση. Έχει ήδη τρεις θητείες στη Βουλή. Γιατί δεν τα είπε όταν πρωτομπήκε στη Βουλή; Τα «προνόμια» τα έχουν γευθεί και ο μπαμπάς και η αδελφή… Τώρα θυμήθηκε η οικογένεια ότι πρέπει να καταργηθούν; Ο λαϊκισμός και η υποκρισία στο απόγειο… Όμως κι αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν με την πρόταση του υιού συμφωνεί η ηγεσία της ΝΔ; Κι αν ναι, γιατί δεν βγήκε ο ίδιος ο Σαμαράς να ζητήσει την κατάργηση των προνομίων των βουλευτών; Δρούτσας και Κυριάκος πάνε πακέτο… Δεν θα είναι έκπληξη να τους δούμε και μαζί στο ίδιο ψηφοδέλτιο…

ΥΓ.: Κυριάκο, στην πρότασή σου βάλε ότι πρέπει να μην ξαναδώσει ευρώ επιχορήγηση το κράτος στα ιδρύματα των πρώην πρωθυπουργών…
Κι άσʼ τον πατέρα να φωνάζει… Αν το τολμήσεις βέβαια…


Σχολιάστε εδώ