Ο Άκης ξέρει πολλά…

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή για την παραπομπή ή μη του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Δικαστικό Συμβούλιο, νομικοί που εμπλέκονται και γνωρίζουν λεπτομέρειες από την υπόθεση των υποβρυχίων σημειώνουν ότι τα παρένθετα πρόσωπα λειτούργησαν αφελέστατα! Η πορεία της υπόθεσης θα εξαρτηθεί κατά πολύ από τον βαθμό ανάμειξης στο σκάνδαλο του εξαδέλφου του πρώην υπουργού και, αν είναι ευρύτερη, αναπόφευκτα θα προκληθούν οι σχετικοί συνειρμοί. Πάντως δεν πέρασε απαρατήρητη η ψυχραιμία του κ. Τσοχατζόπουλου στη διάρκεια της πρόσφατης τηλεοπτικής του συνέντευξης, γεγονός που οδήγησε αρκετούς στο συμπέρασμα ότι έχει εξασφαλίσει τη μη παραπομπή του. «Ο Άκης ξέρει πολλά και, αν μιλήσει, θα κάψει πολλούς», λένε.
Το θέμα είναι ότι και στην περίπτωση των υποβρυχίων η αποκάλυψη του σκανδάλου ξεκίνησε από τη Γερμανία, όπως ακριβώς και στην υπόθεση της Ζήμενς, ενώ είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι αν εξαρτάτο από τις Αρχές της χώρας μας, θα έμενε στο σκοτάδι. Το ερώτημα που διατυπώνεται από πολιτικούς αλλά και νομικούς κύκλους είναι σε ποιο βαθμό θα φθάσει η διερεύνηση του σκανδάλου επί γερμανικού εδάφους. Αν δηλαδή η Δικαιοσύνη της χώρας θα φθάσει ως το τέλος ή, δεδομένου ότι η κατασκευάστρια εταιρεία (Φέροσταλ) είναι ισχυρή, μεγαλύτερη κι από τη Ζήμενς, θα υπάρξει στην πορεία κάποιου είδους συμβιβασμός. Θα συμβεί δηλαδή κάτι αντίστοιχο με το σκάνδαλο της Ζήμενς, όπου οι «πρωταγωνιστές» υποχρεώθηκαν να καταβάλουν στο γερμανικό δημόσιο μια μικρή αποζημίωση και η υπόθεση έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μιχ. Χριστοφοράκος, που ενώ ενεπλάκη σε μίζες εκατομμυρίων μάρκων (παλαιότερα) ή ευρώ, πλήρωσε μόλις 750.000 ευρώ σε ιδρύματα και κυκλοφορεί ελεύθερος κι ωραίος.
Στο μεταξύ, με ρυθμό χελώνας κινείται στην Ελλάδα η δικαστική έρευνα στην υπόθεση της Ζήμενς. Η καθυστέρηση κρίνεται περίεργη και προκαλεί ερωτηματικά. Καμιά ουσιαστική ενημέρωση δεν υπάρχει από την πλευρά των εφετών που έχουν αναλάβει την έρευνα, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν πρόκειται να έχουν ολοκληρώσει το έργο τους πριν από το τέλος του καλοκαιριού.
Σε δυσχερή θέση έχουν περιέλθει η σύζυγος και οι κόρες του φυγόδικου Καραβέλλα, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκονται υπό καθεστώς περιοριστικών όρων. Δεν μπορούν να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδος, έχουν δημευτεί τα περιουσιακά τους στοιχεία, τους παρακρατούνται μισθοί, ενώ υποχρεώνονται να παρουσιάζονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους δύο φορές τον μήνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να ζητήσουν άρση των περιοριστικών όρων.


Σχολιάστε εδώ