Αναταραχή στο «Έθνος»

Αναταραχή δημιουργήθηκε στο «Έθνος» εξαιτίας της απόλυσης της Πόπης Χριστοδουλίδου, πρώην εκπροσώπου των συντακτών στην ΕΣΗΕΑ και υποψήφιας στις πρόσφατες εκλογές με τη «Δημοσιογραφική Συνεργασία». Της μετέφεραν παρουσία της οικονομικής διευθύντριας ότι είναι «αντιπαραγωγική» (!), ενώ η δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι έστελνε πάντα ρεπορτάζ τα οποία η διεύθυνση πετούσε στο καλάθι! Τη στιγμή που στην εφημερίδα εκκρεμεί η πρόθεση της ιδιοκτησίας να επιβάλει τις ατομικές συμβάσεις, επιλέχθηκε η ευθεία σύγκρουση.
Ενώ οι δημοσιογράφοι προχώρησαν αμέσως σε στάση εργασιών, η διοίκηση της εφημερίδας έστειλε με δικαστικό κλητήρα στο σπίτι της δημοσιογράφου την απόλυσή της!
Οι δημοσιογράφοι που συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο απαίτησαν να κηρύξει η ΕΣΗΕΑ, που συνεδρίαζε εκείνη την ώρα για τη συγκρότηση προεδρείου, απεργία διαρκείας μέχρι να ανακληθεί η απόλυση.
Στο ψήφισμα που εκδόθηκε σημειώνεται πως η απόλυση είναι εκδικητική, γιατί η συνάδελφος εκτός του ότι έχει τη συνδικαλιστική ιδιότητα, έχοντας εκλεγεί στα όργανα της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, «διατύπωνε ελεύθερα τις απόψεις της στις γενικές μας συνελεύσεις και προασπιζόταν τα εργασιακά μας δικαιώματα». Χαρακτηρίζουν την απόλυση «άγρια και ευθεία εργοδοτική επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους, που έχει σχέση με τις ατομικές συμβάσεις που θέλει η επιχείρηση να μας υποχρεώσει να υπογράψουμε». Αξίζει να σημειωθεί πως η Πόπη Χριστοδουλίδου ζήτησε και είδε και τον Γιώργο Μπόμπολα, ο οποίος της δήλωσε πως «δεν ανακατεύεται στις αποφάσεις της ιδιοκτησίας της εφημερίδας»! Η δε οικονομική διευθύντρια την έτρεχε στους διαδρόμους λέγοντας «υπόγραψε να τελειώνουμε».
Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει 48ωρη απεργία στο «Έθνος» από αύριο Δευτέρα, ενώ για την Παρασκευή κήρυξε 5ωρη στάση εργασίας για να καλύψει τους δημοσιογράφους όλων των εφημερίδων του συγκροτήματος Μπόμπολα, που δέχονταν στο μεταξύ απειλές πως αν δεν ανέβουν να δουλέψουν θα απολυθούν. Στη Μεταμόρφωση συγκεντρώθηκαν και άλλοι δημοσιογράφοι από εφημερίδες, ενώ έγινε και συγκέντρωση υπογραφών από τους εκπροσώπους σε άλλα ΜΜΕ.


Σχολιάστε εδώ