«Έλλειψη δημοκρατίας» στην Αστυνομία ή ηγεσίας;

Στην τραγική αυτή κατάσταση που έφθασε η χώρα μας, και ιδίως το Λεκανοπέδιο της Αττικής, με ανεξέλεγκτο το κέντρο των Αθηνών, είναι ένα από τα προβλήματα που πρέπει να εστιάσει τις προσπάθειές της η Πολιτεία και αμέσως να δώσει λύσεις.

ΠΡΩΤΟΝ: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα του κόσμου που το αίσθημα της φιλοξενίας έχει θεοποιηθεί από αρχαιοτάτων χρόνων. Στην Κατοχή κρύψανε οι έλληνες πολίτες, έλληνες εβραϊκής καταγωγής, άγγλους αξιωματικούς και οπλίτες από τα στρατεύματα κατοχής με κίνδυνο και της ζωής τους ακόμη. Σήμερα υπάρχουν ήδη πολλοί αλλοδαποί αφομοιωμένοι από την ελληνική κοινωνία, με τα ίδια δικαιώματα με τους Έλληνες, ζουν και διαπρέπουν στις τέχνες, στο εμπόριο, ακόμη και στις επιστήμες. Άρα όσοι βγαίνουν και μάλιστα ομιλούν περί ρατσισμού των Ελλήνων είναι άθλιοι, υποκριτές, ψεύτες και εμφορούμενοι από δόλια κίνητρα κατά της πατρίδος των. Το πρόβλημα είναι απλό: Δεν χωράει η χώρα μας τόσους μετανάστες και μάλιστα σε μια τέτοια περίοδο ανεργίας. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκες σωματικές, ψυχικές, διαμονής, σίτισης κ.λπ. έχουν εξαντλήσει ένας αριθμός από αυτούς όλους τους τρόπους επιβίωσης και έφθασαν στον τελευταίο, του εγκλήματος, με την εκμετάλλευση βέβαια κάποιων αδίστακτων οργανωτών, αλλοδαπών και Ελλήνων. Μία λύση υπάρχει, να φύγουν όλοι οι παράνομοι, που δεν μπορεί η Ελλάδα να τους βοηθήσει στη σημερινή συγκυρία.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Για να εφαρμοσθούν οι υπάρχοντες νόμοι προς τους παρανομούντες, σε μια Δημοκρατία, χρειάζεται μια αστυνομία εκπαιδευμένη, με επάρκεια προσωπικού, υλικού και μέσων και προπαντός με αναπτερωμένο το ηθικό και σεβασμό από τους πολίτες και ιδίως από τα ΜΜΕ προς το λειτούργημά τους. Εμείς εδώ πράττουμε ακριβώς το αντίθετο:

– Αφενός τα ΜΜΕ σχολιάζουν ότι έχουμε ανεπαρκή και ανεκπαίδευτη Αστυνομία και από την άλλη επίμονα και συνεχώς εστιάζουν στην εικόνα μιας βίαιης συμπεριφοράς ενός αστυνομικού προς διαδηλωτή. Αυτό γίνεται πάντα από τη μια πλευρά. Χωρίς βέβαια να δείχνουν και διαδηλωτές (αν είναι) με ρόπαλα και σημαίες κόκκινες να κτυπούν αλύπητα τους αστυνομικούς. Ποιους! αυτούς που έχουν υποχρέωση, λόγω της αποστολής των, να διασφαλίσουν την ομαλή εφαρμογή των νόμων της δημοκρατίας μας.

– Για να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο το πρόβλημα, ο Αξιότιμος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε δηλώσεις του αφενός παρηγορεί τους πολίτες των Αθηνών λέγοντας, «… οι κάτοικοι των επικίνδυνων περιοχών, δεν θα πρέπει να βγαίνουν από τα σπίτια των, τις νυκτερινές ώρες (πού φθάσαμε) και αφετέρου, από τη βίαιη συμπεριφορά ενός ή και άλλων ίσως ακόμη αστυνομικών, να χαρακτηρίζει όλο το εξαιρετικό από πάσης πλευράς και ιστορικό σώμα της Αστυνομίας, δηλαδή τους υφισταμένους του, χωρίς τύψεις αναστολών ότι έχουν Έλλειμμα Δημοκρατίας». Ενώ το μεγάλο σύνολο των νομοταγών και σκεπτόμενων Ελλήνων βλέπει ακριβώς το αντίθετο απ’ ό,τι διαπιστώνει ο πολιτικός προϊστάμενός των, καμαρώνοντας τα παιδιά αυτά για το ήθος των, την ευθύνη του λειτουργήματός των, σ’ έναν αγώνα που καθημερινώς κινδυνεύει η ζωή των.

– Τέλος, για να ολοκληρωθεί το κακό στην Αστυνομία, από τη συμπεριφορά της ηγεσίας της Αστυνομίας, η οποία πώς θ’ αντικρύσει τους υφισταμένους της, όταν πειθήνια δέχθηκε τον λίβελο που της απηύθυνε ο πολιτικός προϊστάμενός των. Είναι σαν να μην υπάρχουν. Κατά τη γνώμη μου ελλείπουν μόνο απλά στοιχειώδη «Ηγετικά Στοιχεία» και από τον πολιτικό προϊστάμενό των και από την ιεραρχία των.

Το Σώμα των αξιωματικών στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας πρέπει να το διακρίνει πέραν των άλλων η «Λεβεντιά». Εάν αυτό δεν υπάρχει, τότε είναι ένα επικίνδυνο και επιζήμιο για τη χώρα σύνολο δημοσίων υπαλλήλων.

ΤΡΙΤΟΝ: Επανέρχομαι στον ρόλο των ΜΜΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακούμε και βλέπουμε τελευταία πολύ περισσότερα για τη δράση «Ακροδεξιών Οργανώσεων» στις περιοχές των Αθηνών, παρά για τα τεράστια προβλήματα ασφαλείας που έχουν δημιουργηθεί στους κατοίκους των περιοχών αυτών. Υπ’ όψιν ότι η αυτοδικία είναι μία πλέον εσχάτη λύση των πολιτών όταν το κράτος αρνείται ν’ αναλάβει τις ευθύνες του ή όταν αυτό αδυνατεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια του πολίτη.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Ορισμένοι στην Αμερική, και όχι μόνο εκεί, κατηγόρησαν τους αστυνομικούς που εμφάνισαν με χειροπέδες τον κ. Στρος-Καν. Ήλθε όμως η εντυπωσιακή δήλωση του δημάρχου της Ν. Υόρκης που κάλυψε την Αστυνομία λέγοντας: «Βέβαια η εικόνα είναι ταπεινωτική, αλλά εάν δεν θέλεις να περπατάς έχοντας τα χέρια σου σε χειροπέδες, τότε να μην παραβιάζεις τον νόμο». Αυτό είναι ένα τεράστιο δίδαγμα για την πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Διότι αυτή όχι μόνο δεν έχει τη στήριξη των φυσικών πολιτικών προϊσταμένων της, αλλά επιπλέον κατηγορείται όταν προσπαθεί να προστατέψει τη μεγάλη πλειοψηφία των νομοταγών Ελλήνων, έναντι της ελαχίστης μειοψηφίας των παρανομούντων. Ύστερα λέμε ότι φουντώνει η εγκληματικότητα. Χρειάζεται κοινός «νούς» για να κατανοήσει κανείς γιατί η Αστυνομία δεν μπορεί ν’ ασκήσει τα καθήκοντά της όπως θέλει και όπως πρέπει.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

– Η Πολιτεία, και πιεστικά προς την Ευρώπη, να εξασφαλίσει πάση θυσία τα σύνορά της.

– Η Πολιτεία, και προ παντός οι δήμοι, πρέπει να γνωρίζουν ποιοι κατοικούν στην περιοχή του δήμου των και ποιο είναι το βιοποριστικό επάγγελμά των. Προ ετών είχα επισκεφθεί τον υιό μου στην Αγγλία, όπου σπούδαζε. Την επομένη της αφίξεώς μου μετέβη ο υιός μου στον δήμο της πόλεως και ενημέρωσε αυτόν για την παρουσία μου εκεί, όπου και κατέθεσε τα πλήρη στοιχεία και τον χρόνο παραμονής μου. Αυτά προς ενημέρωση.

– Να εφαρμοσθεί ο νόμος προς πάσα κατεύθυνση αντί πάσης θυσίας. Διότι Εάν στη Δημοκρατία δεν εφαρμόζονται οι νόμοι, αυτή διαλύεται. Η εφαρμογή των νόμων είναι θέμα παιδείας (οικογένεια, σχολείο, πανεπιστήμιο, στρατός) και το έσχατο μέσον επιβολής της πειθαρχίας των πολιτών στους νόμους του κράτους είναι η Αστυνομία. Διατηρήσατέ την ως κόρην οφθαλμού, άλλως υπάρχει το χάος.

– Πρέπει επίτέλους να γίνει κατανοητό ότι ο ελληνικός λαός απαιτεί και το φωνάζει: Άμεση συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας μας, ΤΩΡΑ.

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.


Σχολιάστε εδώ