Δημοτικές Παρωδίες

Οι τελευταίοι έχουν χάσει τα ασφαλιστικά μέτρα για την παραμονή τους που εκδικάστηκαν στις 24 Μαΐου, γιατί πείστηκαν από τις διαβεβαιώσεις του πρώην δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη να παραιτηθούν από τις συμβάσεις αορίστου χρόνου, που είχαν μετατραπεί με το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004, προκειμένου να διευκολύνουν την υπηρεσία. Η τότε δημοτική αρχή (αναφερόμαστε πάντοτε στο 2008) ήθελε να δημιουργήσει μια στρατιά εργαζομένων δουλοπάροικων και γιʼ αυτό δεν ήθελε, επʼ ουδενί τρόπω, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Στην πραγματικότητα, επεδίωξε να τους καταστήσει, για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, ομήρους των διαθέσεών της! Η νέα διοίκηση της «Τεχνόπολις», που παραμένει ακέφαλη, λόγω της παραίτησης της προέδρου της Ευφροσύνης Δοξιάδη, τους πρότεινε μέσω του διευθύνοντος συμβούλου κ. Μπιτζάνη την υπογραφή δίμηνων συμβάσεων εργασίας και μετά βλέπουμε… Οι εργαζόμενοι το σκέφτονται…

*** Με δίμηνες συμβάσεις θα παραμείνουν, όπως φαίνεται, και οι 226 εργαζόμενοι της καθαριότητας που έχασαν κι αυτοί τα ασφαλιστικά μέτρα. Πάντως η δημοτική αρχή φαίνεται πως ενδιαφέρεται μόνο για την παραμονή των 180 οδηγών, καθώς χωρίς αυτούς δεν μπορούν να κινηθούν τα απορριμματοφόρα και να γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών.

*** Πρωτοφανές αλαλούμ με τις κάρτες των παιδιών του 5ου Δημοτικού Διαμερίσματος, που θα φιλοξενηθούν στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Αγ. Ανδρέα. Επειδή το Δημοτικό Ιατρείο της οδού Σαρανταπόρου επισκευάζεται, οι κάρτες για ιατρική εξέταση εστάλησαν στο πρόχειρο ιατρείο που λειτουργεί στον χώρο του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας. Κανονικά έπρεπε να ειδοποιηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, κάτι που δεν έγινε. Βέβαια έπεσαν μερικά τηλεφωνήματα, αλλά πολλοί γονείς και παιδιά έμειναν στο σκοτάδι. Οι λίγοι που ενημερώθηκαν έπρεπε να παρατήσουν τις δουλειές τους και να πάνε από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα (την Τρίτη και την Πέμπτη) προκειμένου να κάνουν τις εξετάσεις. Όσοι πρόλαβαν…

*** «Λεφτά υπάρχουν», και μάλιστα πολλά, στον Δήμο Αθηναίων. Τουλάχιστον έτσι θα νομίζει όποιος πολίτης πάρει στα χέρια του τα πολυτελέστατα ιλουστρασιόν φυλλάδια που διαφημίζουν τις παιδικές εξοχές του δήμου. Και τα Κέντρα Υποδοχής και Αλληλεγγύης. Ειδικά το τελευταίο προκαλεί πράγματι (όχι το ενδιαφέρον) για την ακριβή έκδοσή του, αφού περιλαμβάνει τέσσερα ξεχωριστά (ναι, καλά διαβάζετε) βιβλία. Γεμάτα φωτογραφίες, θυμίζουν πιο πολύ προεκλογικά φυλλάδια παρά παρουσίαση των δράσεων της κοινωνικής πολιτικής του δήμου. Αναρωτιόμαστε ποιο είναι το πραγματικό κόστος τους κι αν χρειαζόταν στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε τέτοια πολυτέλεια!

*** Για πολλοστή φορά ζήτησε να του διατεθούν γραφεία για να στεγάσει τον συνδυασμό του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ελληνική Αυγή» Νίκος Μιχαλολιάκος. Πρόκειται για ένα αίτημα που έπρεπε να ʼχει ικανοποιηθεί εδώ και τρεις μήνες, αλλά η «δημοκρατική» δημοτική αρχή του κ. Καμίνη δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα, την ώρα μάλιστα που συναγελάζεται με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ του Πέτρου Κωνσταντίνου. Στον τελευταίο έχει παραχωρηθεί εδώ και καιρό χώρος για να φιλοξενεί τα γραφεία της παράταξής του, αν και ήταν (ο συνδυασμός) ο τελευταίος σε ψήφους.

*** Παραχωρείται και το υπόλοιπο τμήμα (32 στρέμματα) του Ασυρμάτου στον Δήμο Αγίου Δημητρίου με σκοπό τη δημιουργία χώρου πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής, σε συνδυασμό με τους ήδη υπάρχοντες ανάλογους χώρους. Αυτήν την απόφαση πήρε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και την κοινοποίησε εγγράφως στον δήμο. Εξαιρείται της παραχώρησης το υπάρχον κτίριο που ανήκει στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προκειμένου να το μετατρέψει σε Μουσείο Ηλεκτρονικών Συστημάτων Αεροναυτιλίας. Τμήματα του χώρου του Ασυρμάτου (όπου ήταν εγκατεστημένες κεραίες που εξυπηρετούσαν επικοινωνιακά το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού) παραχωρούνται στον δήμο από τη δεκαετία του ʼ80.


Σχολιάστε εδώ