Ψίθυροι από Μαξίμου – Ρηγίλλης…

Υποδηματοποιείο το… ΙΚΑ!

Ενώ το ΙΚΑ δυσκολεύεται στην καταβολή των κουτσουρεμένων συντάξεων πείνας στους ασφαλισμένους του, από την άλλη πλευρά πετάει 100.000 ευρώ τον μήνα για ενοίκια αποθηκευτικών χώρων, ενώ διαθέτει ιδιόκτητα ακίνητα-οικόπεδα! Οι αποθηκευτικοί χώροι που μισθώνει το ΙΚΑ βρίσκονται στον Ταύρο, στην Ακαδημία Πλάτωνος, στην Καλλιθέα και στον Άλιμο, ενώ ο ιδιόκτητος χώρος που έχει στο Μοσχάτο καλύπτει έκταση 9 χιλιάδων τ.μ. και μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις αποθηκευτικές ανάγκες του ιδρύματος. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι χώροι αυτοί είναι γεμάτοι με παπούτσια, μπότες, παντόφλες, Η/Υ και τον εξοπλισμό τους, που μήνες παραμένουν σε χαρτοκιβώτια!

****
ΙΚΑ2

Η μείωση των εσόδων κατά 15% το πρώτο τρίμηνο του 2011 έχει φέρει σε δύσκολη θέση τη διοίκηση του ιδρύματος, η οποία ψάχνει να βρει τρόπους κάλυψης του ελλείμματος. Η μείωση αυτή οφείλεται σε μη καταβολή προστίμων που έχουν επιβληθεί, αλλά και στην εισφοροδιαφυγή. Το ποσό των προστίμων που επιβάλλεται κατά μέσον όρο ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ τον χρόνο. Οι περισσότερες παραβάσεις αφορούν την απουσία του γνωστού «πορτοκαλί» βιβλίου, τη διόρθωση με μπλάνκο και τη μη αναγραφή ημερομηνίας πρόσληψης. Από αυτά τα πρόστιμα μόνο το 50% καταβάλλεται, ενώ το υπόλοιπο παίρνει τη δικαστική οδό. Και με την ευκαιρία, ένα ερώτημα: Αληθεύει ότι για την έκδοση σύνταξης απαιτούνται 147 έγγραφα και ότι η σύνταξη θα αρχίσει να καταβάλλεται έπειτα από δύο με τρία χρόνια; Η διοίκηση του ΙΚΑ τι λέει;

****
Στην Ευρωβουλή οι φόροι στην γκαζόζα…

Στην Ευρωβουλή έφτασε η… χάρη του «τσάρου» για τον φόρο που επέβαλε στα αναψυκτικά, με πρώτη την… γκαζόζα! Η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Νίκη Τζαβέλα με ερώτησή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι:
Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στα μη αλκοολούχα ποτά θα πλήξει την κατανάλωση των συγκεκριμένων προϊόντων, με δυσβάσταχτες συνέπειες για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, αλλά και τους καταναλωτές, που θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος του μέτρου. Στην ερώτησή της η κυρία Τζαβέλα ρωτάει την Επιτροπή αν θεωρεί πως αυτό το μέτρο θα είναι τελικά αποδοτικό και αν θα φέρει τα επιθυμητά έσοδα που αναμένει η κυβέρνηση, παρά τις προαναφερθείσες συνέπειες που υπολογίζεται ότι θα φέρει ο συγκεκριμένος φόρος.

****
• ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ με τις οποίες θα δίνονται κίνητρα σε όσους Έλληνες έχουν καταθέσεις σημαντικών ποσών σε τράπεζες του εξωτερικού να τα φέρουν στην Ελλάδα, μελετούν στο υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εκτίμηση των αρμοδίων παραγόντων ότι αυτήν τη φορά, σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες που δεν απέδωσαν, τα κίνητρα πρέπει να είναι ισχυρά, ώστε κάποιοι να αποφασίσουν τον επαναπατρισμό τον κεφαλαίων τους. Σημειώνεται ότι ευνοϊκές ρυθμίσεις έχει προτείνει κι ο Αντ. Σαμαράς, καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση να νομοθετήσουν από κοινού. Παράγοντες της τραπεζικής αγοράς αντιμετωπίζουν θετικά μια τέτοια προοπτική, ωστόσο εκφράζουν επιφυλάξεις ως προς την αποτελεσματικότητα των (όποιων) ρυθμίσεων. Κι αυτό διότι, όπως σημειώνουν, αν δεν αποκατασταθεί ένα περιβάλλον ασφάλειας για την ελληνική οικονομία πολύ δύσκολα θα βρεθούν καταθέτες να φέρουν πίσω τα χρήματά τους.


Σχολιάστε εδώ