Χτύπησε καμπανάκι για Μαθία ο Μαρινάκης

Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» λείπει δύο εβδομάδες και στο διάστημα αυτό η ομάδα του Πειραιά κινήθηκε επί της ουσίας στα ρηχά νερά. Σύμφωνα με τον Εντουάρντο Μαθία, ωστόσο, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών οι οποίοι είναι έτοιμοι να έρθουν στην Ελλάδα και να υπογράψουν στον Ολυμπιακό, αλλά περιμένουν τον Μαρινάκη.

Μόνο που στην πλατεία Αλεξάνδρας έχουν αρχίσει να ακούγονται οι πρώτες ενστάσεις για την αποτελεσματικότητα του ισπανού τεχνικού διευθυντή.

Κάποιοι, μάλιστα, τον αμφισβητούν έντονα. Ως επιχείρημα χρησιμοποιούν την αδράνεια στο θέμα της πώλησης των παικτών που διαθέτει ο Ολυμπιακός δεξιά και αριστερά. Ένα ζήτημα εξίσου σοβαρό με τις προσθήκες στο ρόστερ.

Από την άλλη πλευρά, ένα μπαράζ ανακοινώσεων μπορεί να αποκαταστήσει πλήρως το προφίλ του Μαθία. Αλλά και γι’ αυτό το θέμα εκφράζονται ενστάσεις, καθώς αρκετοί θεωρούν ότι ο νέος τεχνικός διευθυντής ακολουθεί τη δική του τακτική, με συνέπεια να απομακρύνονται παίκτες που βρίσκονταν από τον χειμώνα στο στόχαστρο του Ολυμπιακού και είχαν την έγκριση του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ουσιαστικά, δηλαδή, στην πλατεία Αλεξάνδρας υποστηρίζουν ότι ο Μαθία προωθεί τα δικά του σχέδια, τους παίκτες που εκείνος θεωρεί κατάλληλους και αφήνει στην άκρη τις εισηγήσεις του προπονητή και των σκάουτερ. Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, ασφαλώς και θα υπάρξουν προστριβές, καθώς ο Βαλβέρδε θέλει να έχει τον τελευταίο λόγο στη συγκρότηση του ρόστερ.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Μαθία ισχυρίζεται ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στο ότι διαπραγματεύεται ουσιαστικά με δεμένα χέρια. Στις επαφές του με διάφορους μάνατζερ υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό που θα διαθέσουν οι «ερυθρόλευκοι» για μεταγραφές, ώστε να κάνει τον καταμερισμό για τις θέσεις, στις οποίες χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα. Επίσης λέει ότι σε κάποιες περιπτώσεις τον φρέναρε ο Μαρινάκης, διότι θεώρησε υπερβολικά τα ποσά που απαιτούσαν οι μεταγραφικοί στόχοι και του ζήτησε να μειώσει το κόστος απόκτησής τους μέσα από σκληρά παζάρια. Λόγια που έχει μάθει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και γι’ αυτό φέρεται να χτύπησε καμπανάκι στον ισπανό τεχνικό διευθυντή, ο οποίος καλείται να περάσει από τεστ αμέσως.


Σχολιάστε εδώ