Τη… συνταγή Ρεγκούζα για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων πάει να εφαρμόσει η κυβέρνηση

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Ρεγκούζας, αυτό ακριβώς είχε επιχειρήσει τότε. Μάλιστα είχε έρθει σε συμφωνία με αμερικανική εταιρεία και ήταν έτοιμη η υπογραφή της σύμβασης για ανάθεση της διαχείρισης όλου του έργου.

«Τη σύμβαση αυτή», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ρεγκούζας, «για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου θα την υπέγραφα, λόγω αρμοδιότητας, εγώ, πλην όμως για ένα τέτοιο θέμα ήθελα τη σύμφωνη γνώμη του τότε υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη, ο οποίος ήταν ενήμερος σχετικά. Έστειλα λοιπόν την επεξεργασμένη σύμβαση στο γραφείο του και σε διάστημα δέκα ημερών από την αποστολή της ήρθε η αναγκαστική παραίτησή μου από υφυπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα με όλα αυτά είχα δρομολογήσει τις διαδικασίες για την πραγματοποίηση διεθνούς διαγωνισμού για ηλεκτρονική παρακολούθηση, μέσω δορυφόρου, των καυσίμων (τα λεγόμενα δακτυλίδια). Το σύστημα αυτό θα μετρούσε τα καύσιμα με απόλυτη ακρίβεια, δεν θα μπορούσε ανθρώπινο χέρι να παρέμβει, θα εξασφάλιζε τους πολίτες από τις παρατηρούμενες σήμερα νοθείες και κλοπές μέχρι και από τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων και των πολυκατοικιών.

Δεν έγινε τίποτε μέχρι σήμερα, ας περιμένουμε να δούμε, έστω και τώρα, αυτό που έπρεπε να είχαμε δει από χθες. Ποτέ δεν είναι αργά».

Ο κ. Ρεγκούζας αναφέρεται και στο θέμα της μεθοδευμένης προσπάθειας, όπως τη χαρακτηρίζει, που είχε γίνει τότε από την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για την αποκαθήλωσή του από την κυβέρνηση και τονίζει ότι δεν ήταν άσχετη με την προσπάθειά του να εξυγιάνει το κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης καυσίμων. Όπως υπογραμμίζει, μάλιστα, αποδείχτηκε πλέον ότι όλα όσα αναφέρθηκαν τότε εις βάρος του ήταν σκευωρίες, καθώς υπέβαλε 16 αγωγές και τρεις μηνύσεις από τις οποίες στις 9 δικαιώθηκε, με αποφάσεις του Εφετείου, μία βρίσκεται στον Άρειο Πάγο, και 6 είναι ακόμη σε εκκρεμότητα.


Σχολιάστε εδώ