Στο στόχαστρο των βουλευτών ο Πετσάλνικος

Τον κατηγορούν για λανθασμένους χειρισμούς σε μια σειρά ζητημάτων, με αποτέλεσμα ορισμένοι κατά την έξοδό τους να γίνουν στόχος «προπηλακισμών» και άλλοι να υποχρεωθούν να αποχωρήσουν από την πίσω πόρτα, να διαφύγουν κυριολεκτικά μέσα από τον Εθνικό Κήπο και με τη συνοδεία αστυνομικών. Βουλευτές επισημαίνουν ότι μόλις πληροφορήθηκε τον αποκλεισμό του κτιρίου θα έπρεπε ο κ. Πετσάλνικος να συγκαλέσει έκτακτη Ολομέλεια και να ζητήσει από τους βουλευτές όλων των κομμάτων να παραμείνουν στη Βουλή για όσο διάστημα διαρκούσε ο αποκλεισμός. Στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα προς τα έξω ότι είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν το κύρος του Κοινοβουλίου.
Του αποδίδουν ακόμη ευθύνες διότι δεν είχε φροντίσει να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα ώστε να είναι απρόσκοπτη η αποχώρηση των βουλευτών από το κτίριο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επικεφαλής της φρουράς είχαν εντολή να… παρακολουθούν από απόσταση προκειμένου να μην προκληθεί ένταση με τους συγκεντρωμένους. Με συνέπεια όταν ξεκίνησαν οι αποδοκιμασίες και οι «προπηλακισμοί» των βουλευτών να μην προλάβουν να τα αποτρέψουν.
Εκτός από τον κ. Πετσάλνικο στο στόχαστρο των βουλευτών ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, τον οποίο θεωρούν «ηθικό αυτουργό» για τα επεισόδια, διότι –όπως έλεγαν– με τις δηλώσεις του για κατάργηση των προνομίων των βουλευτών πυροδότησε την οργή μερίδας των συγκεντρωμένων στην Πλατεία Συντάγματος.
Προς στιγμήν σκέφτηκαν να στείλουν επιστολή προς τον πρωθυπουργό όπου να καταγγέλλουν τον κ. Δρούτσα, αλλά δεν προχώρησαν φοβούμενοι ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη πιο μεγάλη ένταση.


Σχολιάστε εδώ