στα Ενδoτερα των ομάδων

=Εκεί που έδειχναν όλοι να τον έχουν ξεχάσει, ο Βασίλης Τοροσίδης έγινε το πρόσωπο της εβδομάδας στα ρεπορτάζ. Κάτι η λειψυδρία μεταγραφών, κάτι οι ενέργειες του μάνατζερ που τον εκπροσωπεί, όλος ο καθημερινός αθλητικός Τύπος ασχολήθηκε με τον διεθνή μπακ του Ολυμπιακού και δικαίωσε την ειδησεογραφία του διπλανού.
=Το θέμα του Τοροσίδη, όμως, δεν είναι όσο απλό το φαντάζονται αρκετοί. Έχει πολλές παραμέτρους και θα απασχολήσει για αρκετό καιρό τους φίλους των «ερυθρολεύκων», αλλά και τους παράγοντες της ομάδας.
=Ειδικά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο οι πληροφορίες θέλουν εκνευρισμένο απ’ όσα βγαίνουν καθημερινά για τον Τοροσίδη. Απλώς ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν έχει αντιδράσει, διότι δεν μπορεί να βγάλει ασφαλές συμπέρασμα εάν ο παίκτης συμμετέχει στην προσπάθεια πίεσης για την επέκταση του συμβολαίου του.
=Στην ομάδα του Πειραιά θεωρούν ότι εκεί βρίσκεται το μυστικό. Υποστηρίζουν, δηλαδή, ότι τα συνεχή δημοσιεύματα για τον Τοροσίδη οφείλονται στην επιθυμία του μάνατζέρ του να εξασφαλίσει το μέγιστο των ετήσιων αποδοχών για τον πελάτη του.
=Μόνο που στον Ολυμπιακό έθεσαν ταβάνι για τους έλληνες παίκτες. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τις αποδοχές που έχει με βάση το νέο συμβόλαιό του ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος προορίζεται και για αρχηγός την επόμενη περίοδο.
=Οι πάγιες απολαβές του διεθνή στόπερ ανέρχονται περίπου στις 700.000 ευρώ, ενώ προβλέπονται και κάποια μπόνους. Άλλα στο περιβάλλον του Τοροσίδη υποστηρίζουν ότι ο τελευταίος αξίζει καλύτερο συμβόλαιο και χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι είναι ο πληρέστερος έλληνας ποδοσφαιριστής και με σημαντική βοήθεια στον Ολυμπιακό.
=Στην πλατεία Αλεξάνδρας όμως άρχισαν να ψάχνουν και άλλες υποθέσεις, στις οποίες αντιμετώπισαν πρόβλημα. Με κυριότερο παράδειγμα τον Ράφικ Τζιμπούρ, τον οποίο μπορεί να βάλουν στη μαύρη λίστα εάν συνεχιστούν οι διαρροές, σύμφωνα με τις οποίες είναι ελεύθερος και πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί με τον Ολυμπιακό.
=Κατά περίεργη σύμπτωση, ο Τζιμπούρ είχε τον ίδιο εκπρόσωπο με τον Τοροσίδη όταν ζήτησε να πάρει όσα και ο Κέβιν Μιραλάς. Κάτι που δεν μπορούν να χωνέψουν στον Πειραιά, κυρίως μετά τις ανάλογες διαρροές για τις απαιτήσεις του Τοροσίδη.
=Ο Μαρινάκης, πάντως, δεν έχει πρόβλημα να βγάλει στο σφυρί και τον Έλληνα και τον Αλγερινό. Όχι να τους ξεπουλήσει, αλλά να πετύχει τις καλύτερες δυνατές συμφωνίες για τον Ολυμπιακό.
=Αρκεί να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» δεν θέλει σε καμία περίπτωση και για κανέναν να χαλάσει τις σχέσεις του με τον ισπανό τεχνικό και θα τον ρωτήσει πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση.
=Ή θα του εξηγήσει για ποιους λόγους πρέπει να προχωρήσει στην αντικατάσταση του Τοροσίδη και του Τζιμπούρ, εάν πάρει τέτοια απόφαση. Ούτως ή άλλως για το δεξί άκρο της άμυνας διαθέτει ήδη ο Ολυμπιακός τον Μανιάτη, ενώ υπάρχει και ο Γκαλίτσιος ως εναλλακτική λύση, έστω και αν δεν φαίνεται να τον υπολογίζει ο Βαλβέρδε.
=Στον Παναθηναϊκό έχουν άλλα προβλήματα. Όσα κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά για το 2008 καταδεικνύουν την επιθυμία κάποιων να πάει χαμένη για τους «πράσινους» και η επόμενη περίοδος.
=Όχι για χάρη του Ολυμπιακού, αλλά με την ελπίδα να τιναχθούν στον αέρα οι ισορροπίες μεταξύ των μετόχων που έχουν απομείνει ενεργοί και παράλληλα να επιτευχθεί ο στόχος της εξέγερσης των οργανωμένων οπαδών. Ο κόσμος άλλωστε δεν μπορεί να ξέρει τι κρύβεται πίσω από τη βιτρίνα.
=Ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση, που διογκώθηκε τις τελευταίες ημέρες, δεν μπορεί να ξέρει κάποιος. Μόνο εικασίες γίνονται, αν και ένας από τους καταγγέλλοντες υποστηρίζει ότι τις πληροφορίες τις συγκέντρωσε από πρώην θεσμικό παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
=Το θετικό για τους «πράσινους» είναι ότι δεν φαίνεται να τσιμπάει από δολώματα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Αντίθετα, ο βασικός μεγαλομέτοχος επιδεικνύει σύνεση και περιμένει να καταλαγιάσει ο θόρυβος για να δει πίσω από τη σκόνη.
=Τη νέα αναταραχή στον Παναθηναϊκό προσπαθεί να εκμεταλλευθεί η ΑΕΚ, με την ελπίδα να πάρει κάποιους παίκτες που την ενδιαφέρουν πριν μπουν στο κόλπο και οι «πράσινοι». Με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Ανάκογλου και τον Γεωργιάδη του Πανσερραϊκού.
=Για τον πρώτο, πάντως, ενδιαφέρεται και ο Ολυμπιακός. Με δεδομένες τις εξαιρετικές σχέσεις Μαρινάκη – Θεοδωρίδη, μάλιστα, η απόκτηση του νεαρού μέσου από τους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά μοιάζει με το χρονικό ενός προαναγγελθέντος γάμου.
=Οι «κιτρινόμαυροι» ψάχνουν παράλληλα και χρήματα για να καλύψουν τις υποχρεώσεις που έχουν μεταχρονολογήσει για την 1η Ιουλίου. Ένα μήνα πριν από την καθοριστική ημερομηνία, η κίνηση των Υποστηρικτών, δηλαδή των Σαπόρτερς, πλησιάζει στη συγκέντρωση του πρώτου εκατομμυρίου.
=Το ποσό είναι μικρό μπροστά στις ανάγκες της Ένωσης, αλλά μεγάλο για τα δεδομένα της εποχής, καθώς η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει στον απλό κόσμο να κάνει μεγάλα ανοίγματα. Ακόμα και οι οργανωμένοι οπαδοί κρατούν αποστάσεις από το εγχείρημα, αλλά ο Σταύρος Αδαμίδης και ο Μάκης Κασνακίδης εκτιμούν ότι μπορούν να τα καταφέρουν.
=Γι’ αυτό προχωρά ο πρόεδρος της ΠΑΕ τις μεταγραφές, ώστε να δείξει στον κόσμο ότι όλα έχουν δρομολογηθεί βάσει πλάνου. Έτσι θεωρεί ότι θα δώσει όραμα στον κόσμο και θα τον πείσει να ενισχύει από το υστέρημά του το εγχείρημα των Υποστηρικτών.
=Στην ΑΕΚ, πάντως, έγινε κουβέντα και για τη δήλωση του Στέλιου Μανωλά, ότι αν υπήρχε ζήτημα επιβίωσης, θα έδινε κι αυτός από το υστέρημά του. Τα σχόλια για τον άλλοτε διεθνή αμυντικό ήταν ιδιαίτερα αρνητικά, του στιλ ότι «μας λέει ο Μανωλάς για υστέρημα, που έφτιαξε περιουσία από την ΑΕΚ για να ζουν και τα εγγόνια του».
=Πολλές εμφανίσεις πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο Σπύρος Λιβαθηνός. Πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις, όλο σε κάποιο κανάλι θα τον βρεις και οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν ότι γίνεται προσπάθεια επαναφοράς του στα δρώμενα του Παναθηναϊκού.
=Σε μπελάδες μπήκε ο Μάκης Ψωμιάδης μετά τη διαρροή από μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Καβάλας ότι βρέθηκε στο δημαρχείο της πόλης και συμμετείχε στη συνεδρίαση την ημέρα που δήλωσε ασθενής σε νοσοκομείο για να πετύχει την αναβολή της δίκης του. Η δημοσιοποίηση της συμμετοχής του στο δημοτικό Συμβούλιο εξόργισε το ουσιαστικό αφεντικό της Καβάλας, που άρχισε να αναζητά τον υπεύθυνο.


Σχολιάστε εδώ