Σεβαστέ Πρόεδρε, τώρα η ώρα σας

Σε όλες τις μετρήσεις οι πολίτες κρατούν ψηλά στον σεβασμό τους τόσο τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και το πρόσωπο που τον υπηρετεί, τον Κάρολο Παπούλια. Προς αυτόν λοιπόν απευθύνομαι σήμερα. Γιατί έφτασε η στιγμή να αποδείξει εμπράκτως ότι δεν στέκεται μόνο στα λόγια, αλλά θα ασκήσει την εξουσία που του παρέχει το Σύνταγμα για να προστατεύσει τους πιο αδύναμους συμπατριώτες μας.
Σας ακούσαμε, κύριε Πρόεδρε, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο να του τονίζετε την ανάγκη να προστατευθεί η «κοινωνική συνοχή». Και να επισημαίνετε με έμφαση ότι «οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι έδωσαν ό,τι είχαν να δώσουν». Θέσεις που ενίσχυσαν τον σεβασμό και την εκτίμηση προς το πρόσωπό σας. Αλλά δημιούργησαν και ελπίδες.
Τις θέσεις αυτές τις επαναλάβατε και κατά τη σύνοδο των πολιτικών αρχηγών, η οποία δυστυχώς απέβη άκαρπη. Τώρα λοιπόν ήλθε η ώρα να αποδείξετε ότι όσα υποστηρίξατε δεν ήταν απλώς λόγια, έτσι για να γλυκάνουν τον πόνο μας.
Πριν περάσει μία εβδομάδα από τότε που κάνατε αυτές τις εκκλήσεις, η «νυφίτσα» που, τύχη κακή, προΐσταται του υπουργείου Οικονομικών, αγνοώντας και τη δική σας έκκληση αλλά ακόμη και τις διαπιστώσεις του ΔΝΤ και των άλλων μελών της «τρόικας» ότι το πρόβλημα της χώρας «δεν αντιμετωπίζεται με οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων», εξαπολύει νέα επίθεση κατά χαμηλόμισθων και συνταξιούχων.
Επειδή απέτυχε παταγωδώς να χτυπήσει την εκτεταμένη φοροδιαφυγή των επιτήδειων, βάζει χέρι ευθέως και στις κύριες συντάξεις και στις επικουρικές. Και εμμέσως, με τη μείωση του αφορολογήτου, στους μισθούς και τα μεροκάματα των αδύναμων.
Πολλές εξουσίες δεν έχετε από το ισχύον Σύνταγμα. Έχετε όμως μία σημαντική και ουσιαστική. Μπορείτε να αρνηθείτε να υπογράψετε και να αναπέμψετε στη Βουλή νομοθετικές ρυθμίσεις και υπουργικές αποφάσεις που περιφρονούν την έκκλησή σας και τραυματίζουν βαναύσως την κοινωνική συνοχή.
Ελπίζω, κύριε Πρόεδρε, ότι δεν θα απογοητεύσετε τους πολίτες. Και ότι δεν θα προσυπογράψετε καμιά απόφαση για περαιτέρω εξαθλίωση των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων. Ότι θα αποδείξετε εμπράκτως πως όσα είπατε τα εννοείτε.
Ο παλιός σας σύντροφος στην «ολιγομελή φράξια των κρυφών σοσιαλδημοκρατών», όπως μας χαρακτηρίζατε, που «δεν τολμούσαμε να πούμε το όνομά μας», λόγω της κυριαρχίας «κανταφικών», «χομεϊνικών» και άλλων κεκρακτών που καθύβριζαν τη σοσιαλδημοκρατία.


Σχολιάστε εδώ