Περιβαλλοντική αντεπίθεση ξεκινά ο Δήμος Πειραιά

Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή σε ειδική συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος, ο οποίος υπογράμμισε ότι μπορεί να υφιστάθεμα όλοι μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει εμπόδιο στην περιβαλλοντική μας ευαισθησία και στην οικολογική μας συνείδηση. Αν αρκεστούμε, συνέχισε, σε αυτά που έχουμε, θα έχουμε κερδίσει το στοίχημα. Ο Γκάντι έλεγε, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, ότι ο πλανήτης έχει όλα όσα χρειάζονται για να καλύψει ο άνθρωπος τις ανάγκες του. Όχι όμως και την απληστία του. Το περιβάλλον το δανειστήκαμε από τους προγόνους μας και θα το παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Η περιβαλλοντική αντεπίθεση του Πειραιά θα αρχίσει σήμερα το απόγευμα στις 5 μ.μ. από την πλαζ Βοτσαλάκια, όπου συνεργεία του δήμου μαζί με δημότες, μαθητές, αθλητές και μέλη ΜΚΟ θα καθαρίσουν τον χώρο και την ακτή, θα φυτέψουν φυτά που μπορούν να ευδοκιμήσουν κοντά στη θάλασσα και θα προχωρήσουν σε ανακύκλωση όσων από τα αντικείμενα που θα περισυλλέξουν είναι ανακυκλώσιμα. Νωρίτερα το πρωί ο Δήμος Πειραιά θα δώσει ηχηρό «παρών» στην επιχείρηση καθαρισμού της λεωφόρου Σχιστού που διοργανώνει ο ΠΕΣΥΔΑΠ και στην οποία μετέχουν επίσης οι δήμοι Νίκαιας – Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Αγ. Βαρβάρας και Περάματος…

Ο Β. Μιχαλολιάκος τόνισε ότι ο Πειραιάς για πρώτη φορά παίρνει μέρος σε μια υπερτοπική δράση και το κάνει για να δείξει πως είναι ευαισθητοποιημένος με τον περιβάλλοντα χώρο του, όπως το όρος Αιγάλεω και το Σχιστό, και γιʼ αυτό συμπαρίσταται στην προσπάθεια του ΠΕΣΥΔΑΠ και του προέδρου του Γρηγ. Γουρδομιχάλη για χρησιμοποίηση των νερών του βιολογικού καθαρισμού της Ψυττάλειας για την ύδρευση και την αναδάσωση του Σχιστού και του όρους Αιγάλεω. Αναφέρθηκε επίσης στις υπόλοιπες δραστηριότητες του δήμου που αφορούν την ανάπλαση της πλατείας Κανάρη στο Πασαλιμάνι και της δημοτικής πλαζ στα Βοτσαλάκια και τη Φρεαττύδα, όπου προβλέπεται και η δημιουργία θερινού σινεμά. Τέλος, δήλωσε πως θα ενισχυθούν οι προσπάθειες για την ανάπλαση του αστικού πρασίνου με τη συνέχιση των δεντροφυτεύσεων στα πάρκα της πόλης, τη συντήρησή τους και την πραγματοποίηση ανθοκομικής έκθεσης κάθε χρόνο στον Πειραιά, μια και εκείνη που τελειώνει σήμερα σημείωσε μεγάλη επιτυχία.


Σχολιάστε εδώ