Παιχνίδι τακτικής από Χιμένεθ

Η πρόταση της Χετάφε στον Μανόλο Χιμένεθ προκάλεσε εκνευρισμό στα διοικητικά στελέχη της ΑΕΚ. Στις επαφές τους με τον ισπανό τεχνικό, βέβαια, εισέπραξαν δεσμεύσεις ότι θα τηρηθεί το συμβόλαιο που δένει τις δύο πλευρές. Αλλά με μια έρευνα αγοράς που έκαναν οι «κιτρινόμαυροι» στην Ισπανία, το συμπέρασμα που έβγαλαν ήταν ότι ο Χιμένεθ απλώς προσπαθεί να εξασφαλίσει καλύτερη προσφορά από τον σύλλογο της Μαδρίτης. Ουσιαστικά, δηλαδή, ο προπονητής της ΑΕΚ θεώρησε λίγα τα χρήματα που του δίνει η Χετάφε, καθώς είναι περίπου τα μισά από εκείνα που προβλέπεται να πάρει φέτος, εάν μείνει στην Ένωση.
Για να μη βρεθεί προ εκπλήξεων και τετελεσμένων γεγονότων, ο Σταύρος Αδαμίδης αναζητά εναλλακτική λύση. Η πρώτη σκέψη που έκανε ήθελε βασικό υποψήφιο τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο Αργεντινός, όμως, παίζει σε πολλά ταμπλό και ο πρόεδρος της ΑΕΚ έχει προχωρήσει σε επαφές και για άλλους προπονητές, ώστε εάν φύγει ο Χιμένεθ, να προχωρήσει αμέσως στην πρόσληψη του αντικαταστάτη του.
Κράχτης ο επιθετικός
Ο Αδαμίδης, βέβαια, έχει πολλά τρεξίματα το τελευταίο διάστημα. Από τη μια η προώθηση του εγχειρήματος των Σαπόρτερς και από την άλλη ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Για το πρώτο θέμα ο πρόεδρος της ΑΕΚ εμφανίζεται απόλυτα ικανοποιημένος, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα έσοδα έχουν ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ και το ενδιαφέρον του κόσμου διαρκώς αυξάνεται.
Όσον αφορά στις μεταγραφές, οι πρώτες κινήσεις δείχνουν ξεκάθαρα την πρόθεση να χτιστεί μια νεανική ομάδα με έντονο το ελληνικό στοιχείο. «Μόνο οι Έλληνες μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει ΑΕΚ, ποιο είναι το μέγεθός της και να παίξουν εκτός των άλλων και για τη φανέλα της», είναι το βασικό επιχείρημα για τις κινήσεις των «κιτρινόμαυρων».
Φυσικά ο Αδαμίδης και οι συνεργάτες του δεν θα αγνοήσουν την αγορά του εξωτερικού. Αλλά από ‘κει θα επιδιώξουν να αποκτήσουν κατά πρώτο λόγο έναν επιθετικό με έφεση στο σκοράρισμα. Ο συγκεκριμένος παίκτης θα αποτελέσει τον κράχτη και για τα εισιτήρια διαρκείας, στα οποία ποντάρουν πολλά οι άνθρωποι της ΑΕΚ.
Το κασέ του επιθετικού θα εξαρτηθεί ασφαλώς από τον Νάτσο Σκόκο.
Η πρόταση που ήρθε για τον Αργεντινό δεν ικανοποιεί τον Αδαμίδη, ο οποίος περιμένει βελτιωμένη προσφορά για να πουλήσει τον παίκτη και να αποκαταστήσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια της ομάδας, καθώς η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις αποδοχές του Σκόκο και των υπολοίπων παικτών προκαλεί γκρίνιες.


Σχολιάστε εδώ