Νέα παραίτηση-χαστούκι για τον Καμίνη!

Αν και η ίδια επικαλέστηκε λόγους υγείας, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφασή της σχετίζεται με την κατάσταση στην «Τεχνόπολις ΑΕ», της οποίας ήταν πρόεδρος. Τη θέση της θα πάρει ο 24χρονος Γ. Γεωργαντάς από το 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα, αλλά η ορκωμοσία του μπορεί να περιμένει, καθώς ξαφνικά προέκυψε πρόβλημα που ίσως κληθεί να λύσει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του «Καλλικράτη», που αφορούν την εκλογή των δημοτικών συμβούλων στις πόλεις που διαθέτουν δημοτικά διαμερίσματα, η αντικατάσταση όσων παραιτηθούν για διάφορους λόγους γίνεται από τους επιλαχόντες του ίδιου διαμερίσματος.

Κάτι τέτοιο έγινε με την περίπτωση του πρώην προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νώντα Λαμπρακάκη που πήρε τη θέση του παραιτηθέντος Αλ. Τομπάζη. Και οι δύο κατέβηκαν με την παράταξη της πλειοψηφίας στο 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα. Η περίπτωση όμως του κ. Γεωργαντά είναι ιδιάζουσα, καθώς το Εκλογοδικείο δεν καταμετρά τις ψήφους με βάση τις επιδόσεις που σημείωσε έκαστος υποψήφιος στο Διαμέρισμα της επιλογής του, αλλά συνολικά και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα.

Έτσι ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος (της παράταξης Καμίνη) στο 7ο Δημοτικό Διαμέρισμα Βασίλης Αγγελόπουλος, που έλαβε περισσότερες ψήφους από τον κ. Γεωργαντά, εμφανίζεται έτοιμος να διεκδικήσει την έδρα, επικαλούμενος την καταμέτρηση του Εκλογοδικείου. Αν δεν υποχωρήσει, το θέμα θα απασχολήσει τη Δικαιοσύνη, η απόφαση της οποίας θα ʼναι καταλυτική για τον τρόπο «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» που προβλέπεται στον νέο διοικητικό χάρτη της χώρας.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η ανταρσία στο εσωτερικό της πλειοψηφίας, με τον δήμαρχο να τα έχει χαμένα, μη γνωρίζοντας τι θα πρέπει να κάνει. Τέσσερις σύμβουλοι της παράταξής του (Γ. Αναγνωστόπουλος, Παν. Ψαράκη, Γ. Αποστολόπουλος και Φ. Δραγούμη) τοποθετήθηκαν εκτός «γραμμής» για το θέμα του πάρκου Κύπρου – Πατησίων. Συγκεκριμένα ζήτησαν να εκδοθεί ψήφισμα για τη μετατροπή των 2,3 στρεμμάτων του πάρκου σε χώρο πρασίνου και αναψυχής. Ο κ. Καμίνης, όμως, επικαλούμενος μια σειρά γραφειοκρατικών προβλημάτων (λεόντειος σύμβαση με τον εργολάβο, πολεοδομικές άδειες κ.λπ.) αρνήθηκε να συναινέσει στην έκδοση ψηφίσματος. Αλλά και ο πρώην αντιδήμαρχος Φώτης Προβατάς διαφώνησε με τον δήμαρχο για το συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας ότι «θα είναι αδικία να γίνει το γκαράζ».

Γεγονός πάντως είναι ότι ο πρώτος άντρας της πόλης δείχνει ότι δεν ελέγχει τα του οίκου του. Η δημοτική του ομάδα θυμίζει μικρή Βουλή, αφού σʼ αυτήν εκπροσωπούνται από ακραίοι νεοφιλελεύθεροι (βλέπε Τάσο Αβραντίνη), παλαιοκομματικοί ΠΑΣΟΚοι (όπως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τάκης Μπέης), φιλευρωπαϊστές αριστεροί (Μαρία Κουβέλη, η κόρη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς) μέχρι κάποιοι που κινούνται στα όρια του πολιτικού ακτιβισμού, όπως η πρόεδρος του ΔΣ του Αθήνα 9,84 συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη, η οποία έπαιξε τον ρόλο της «Πασιονάρια» στη φαρσοκωμωδία που στήθηκε με τους δήθεν απεργούς πείνας-λαθρομετανάστες του Μεγάρου Υπατία. Το κλίμα αυτό επιβαρύνουν και οι τεταμένες σχέσεις του με τον κ. Μπέη, ο οποίος επιδεικτικά απουσίαζε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα, παρότι είναι πρόεδρος του Σώματος.

Ο κ. Μπέης δεν εμφανίστηκε ούτε στη συνεδρίαση της παράταξης που πραγματοποιήθηκε μία μέρα πριν.

Την ίδια ώρα «φουντώνει» η μουρμούρα για τις επιλογές της δημοτικής αρχής, ακόμη και στις τάξεις των «νομιμόφρονων» δημοτικών συμβούλων, όπως η Τζένη Γεννηματά του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκατάστασης που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, η οποία, όπως λέει, δεν έχει καμία βοήθεια από τον δήμο, η Ευαγγελία Κοντοσταθάκη, υπεύθυνη της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης περίπου για τον ίδιο λόγο και Νώντας Λαμπρακάκης, που αναζητεί, δεδομένης της αυτοδιοικητικής του εμπειρίας, κάποιον ρόλο στη διοίκηση του δήμου.

Μην ξεχνάμε, όπως είχαν γράψει μόνο οι «Δημοτικές Παρωδίες» πριν από έναν μήνα, ότι είχε παραιτηθεί ο στενότερος θεσμικά συνεργάτης του κ. Καμίνη, ο διευθυντής του γραφείου του Στρατής Καζάκος, επικαλούμενος έλλειψη συνεργασίας με το περιβάλλον του δημάρχου. Και οι εκπλήξεις ακόμη δεν έχουν αρχίσει…


Σχολιάστε εδώ