«Λουκέτο» στην ανεξαρτησία της ΕΡΤ3!

Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες της στήλης, στο προτεινόμενο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που πέρασε από τον έλεγχο της «τρόικας» και του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνονται δύο κομβικά σημεία: οι ενέργειες της κρατικής τηλεόρασης που συνοψίζονται στο νέο οργανόγραμμα και στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο και η διάθεση των ακινήτων-«φιλέτων» της ΕΡΤ ανά την Ελλάδα, που θα εκποιηθούν στο πλαίσιο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο οργανόγραμμα που έχει καταθέσει η διοίκηση της ΕΡΤ προς διαβούλευση προτείνεται η κατάργηση της ΕΡΤ3!
Ενώ δηλαδή δεν καταργείται το πρόγραμμα του τρίτου κρατικού καναλιού από τον αέρα, η ΕΡΤ3 ως φορέας καταργείται και υποβιβάζεται σε Διεύθυνση, υπό την εποπτεία της Γενικής Διεύθυνσης Τηλεόρασης!
Το παράλογο της όλης ιστορίας είναι ότι την ίδια στιγμή που η διοίκηση προτείνει την κατάργηση της ανεξάρτητης διοικητικά ΕΡΤ3 ετοιμάζει τη δημιουργία 9 συνολικά Γενικών Διευθύνσεων στο Ραδιομέγαρο. Γενικές Διευθύνσεις που για να λειτουργήσουν απαιτούν τουλάχιστον 5.000 άτομα προσωπικό.
Το δεύτερο κομβικό σημείο είναι τα οικόπεδα-«φιλέτα» που θα εκποιηθούν. Για το οικόπεδο της Κατεχάκη, παρά τους υπολογισμούς της ηγεσίας, φαίνεται πως υπάρχει αξεπέραστος σκόπελος, που βρίσκεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Κατά πληροφορίες, το οικόπεδο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη έχει παραχωρηθεί στην κρατική τηλεόραση και δεν της ανήκει. Προς εκποίηση ωστόσο βαίνει το οικόπεδο-«φιλέτο» στην Αυλίδα, για το οποίο –όπως φημολογείται– υπάρχει ήδη ενδιαφέρον συγκεκριμένου επιχειρηματία να το αξιοποιήσει στον τομέα της ενέργειας.
Στη Θεσσαλονίκη, όπως όλα δείχνουν, έφθασε με κάποιον τρόπο το μήνυμα για τους στόχους της διοίκησης.
Γιʼ αυτό και η Ένωση Συντακτών έχει στείλει ήδη προειδοποιητικό μήνυμα πως δεν πρόκειται να επιτρέψει τη φίμωση της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ οι εργαζόμενοι στο τρίτο κρατικό κανάλι, με την υπογραφή «Αγανακτισμένοι», έστειλαν το μήνυμα ότι δεν θα αφήσουν να περάσει έτσι εύκολα το ιδιότυπο «λουκέτο» στην ΕΡΤ3.


Σχολιάστε εδώ