ΕΥΚΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ, ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ

Οτι έσπευσε να υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών χωρίς να προβάλει την παραμικρή αντίσταση. Ότι στις διαπραγματεύσεις έστειλε άσχετους που πήγαν «με τα χέρια κάτω» και με το… πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά επιχείρημα πως «όταν χρωστάς δεν μπορείς να διαπραγματευτείς»! Στο ίδιο πλαίσιο, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αντικαταστήσει την πολιτική με τη λογιστική και το πολιτικό σχέδιο με μια καταστροφική πραγματικότητα. «Ζουν σε άλλη πραγματικότητα και με βάση αυτήν εμείς ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Αντίθετα, όπως σημείωσε ο κ. Κοτζιάς, η κυβέρνηση στο εσωτερικό ακολουθεί εντελώς διαφορετική τακτική: «Κινδυνολογεί, εκφοβίζει, εκβιάζει», είναι «εύκολη στους κατέχοντες, δύσκολη στους μη έχοντες», «τα έβαλε με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους», αλλά «όχι με τους τραπεζίτες και τα καρτέλ». Παράλληλα στηλίτευσε την επιχειρηματολογία του κ. Παπανδρέου ότι η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης ήταν μονόδρομος, τονίζοντας ότι «μονόδρομοι δεν υπάρχουν, είναι θέμα επιλογών, μόνο που αν η κυβέρνηση παραμείνει στη γραμμή της, θα μειώνονται οι επιλογές της».

Ως προς το ζήτημα της συναίνεσης, ο κ. Κοτζιάς διερωτήθηκε «πώς γίνεται να λέει ένας πρωθυπουργός ότι μπορεί να συζητήσει, ακόμη και να υιοθετήσει, άλλες προτάσεις, όταν μέχρι σήμερα έλεγε ότι όλα είναι μονόδρομος;» Ακόμη κατηγόρησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι προκειμένου να εξασφαλίσει στηρίγματα στην πολιτική της επιζητεί συμμαχίες με εκείνους που έστησαν το «βρώμικο ʼ89» και τώρα θέλουν να οργανώσουν το «βρώμικο 2011»! Στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρώην στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τους τελευταίους είκοσι μήνες υποβάθμισε τη δημοκρατία, παραβίασε το Σύνταγμα και τη λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου, υποβάθμισε τα αντιπροσωπευτικά σώματα.

Επιτέθηκε και κατά του πρωθυπουργού λέγοντας ότι «απαγορεύει τις συζητήσεις», αλλά ταυτόχρονα «χρησιμοποιεί λαγούς» για να προωθήσει την πολιτική του. Επισήμανε δε ότι ανάλογη είναι η κατάσταση και στο ΠΑΣΟΚ, όπου «έχουν καταργηθεί όλοι οι κανόνες εσωτερικής λειτουργίας, δημοκρατίας και ελέγχου. Ποιος πειθαρχεί σε ποιον; Η κυβέρνηση στο κόμμα και στους πολίτες ή το αντίστροφο;» διερωτήθηκε.

Τέλος κατήγγειλε ότι αντίθετα με όσα λένε δημόσια η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός διαπραγματεύονται κρυφά με την Τουρκία, εν αγνοία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και του ελληνικού λαού. «Μετά το πάγωμα των εθνικών δικαίων με βάση το Διεθνές Δίκαιο, οδεύει στην εκχώρηση και την ανοχή αυτά να ασκούνται από την Τουρκία», πρόσθεσε.


Σχολιάστε εδώ