Επί τροχάδην

Επισημάνσεις

1. – Συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης: «Το άρθρο 120 έχει ήδη ενεργοποιηθεί»

Ο συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης, κατά τη ομιλία του την Τρίτη στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, είπε ότι το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος των Ελλήνων έχει ήδη ενεργοποιηθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι το άρθρο αυτό, αντίστοιχο του 114 του προηγούμενου Συντάγματος του 1952, λέει στις παραγρ. 2, 3 και 4 τα εξής:

«2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία»

Η δήλωση αυτή του κ. Κασιμάτη καλύπτει νομικά και πολιτικά κάθε συγκέντρωση, όπως αυτές στις πλατείες της χώρας, και κάθε διαδήλωση που στόχο έχουν την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης η οποία έχει παραβιαστεί από την κυβέρνηση με την υπογραφή του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, που ξεπουλάνε τη χώρα και οδηγούν σε υποταγή. Όπως καταγγέλλουν και άλλοι συνταγματολόγοι, χοντραίνει το παιχνίδι.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πιο πάνω διατάξεις όχι μόνο έχει το δικαίωμα ο κάθε Έλληνας να αντισταθεί, αλλά επιπλέον θα τιμωρηθούν και όσοι τυχόν έχουν σφετεριστεί ή θα σφετεριστούν τη λαϊκή κυριαρχία.

Χοντραίνει το παιχνίδι!

2. Άλλαξαν οι εποχές κύριε πρόεδρε του ΛΑΟΣ (διότι Λαός είναι μόνον ένας: ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ)

Είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ (την Τετάρτη που γράφονταν αυτές οι γραμμές) πως θα αποσύρει το κόμμα του από τη Βουλή! (Τι είπες τώρα!) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ το απέσυρες κατά την ψήφιση του Μνημονίου, το οποίο ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΤΕ και οι 11; ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ με τον ΓΑΠ και το ΔΝΤ.

«Απόσυρση»; Όχι βέβαια! Ψευτομαγκιές, κουτοπονηριές,

Αυτά λέγονται μόνο σε συνελεύσεις φοιτητικών συλλόγων (αν έχει μπει κανένας από σας ποτέ εκεί μέσα).

Ο Καρατζαφέρης δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη Βουλή -αλλιώς θα το είχε κάνει ήδη. Και αν παραιτηθεί, με τι θα ασχοληθεί ο γυρολόγος των τηλεκαναλιών; Όχι ότι θα μας λείψει, απλώς ρωτάμε… Και άλλη μία ερώτηση: Αλήθεια, τι απέγιναν εκείνοι οι πρώην Κνίτες που πήγαν στον ΛΑΟΣ θεωρώντας τον πρόεδρο πατριώτη και «αντισυστημικό»; Είναι ακόμη εκεί;

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ: ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Τα μάτια μας ορθάνοικτα, μέρες που είναι…

YΓ.: Στρατηγέ Μλάντιτς: «Ουαί τοις ηττημένοις»…


Σχολιάστε εδώ