Διάδρομοι και ψίθυροι

• Τις τράπεζες τις ξέρουμε. Είναι οι μετοχές-σηματωροί της αγοράς κι έτσι θα παραμείνουν! Εκείνο που κάνει τη διαφορά είναι η αντίδραση αρκετών εισηγμένων της λεγόμενης «χαμηλής κεφαλαιοποίησης», που ήταν ανάμεσα στις 111 εταιρείες που, κόντρα στην κρίση, πέτυχαν επιδόσεις τριμήνου καλύτερες των αντίστοιχων περυσινών. Με δυο λόγια είτε ανακοίνωσαν κερδοφόρο τρίμηνο, είτε σημαντική μείωση των ζημιών τους. Ενδεικτικά, σε αυτές τις εταιρείες που ξεχώρισαν περιλαμβάνονται οι Autohellas, REVOIL, Mevaco. Κοινό τόπο και δραστηριοποίηση δεν έχουν, όμως είναι μεταξύ αυτών που κατάφεραν είτε να διευρύνουν τα μερίδια αγοράς τους εν μέσω πτωτικής αγοράς, είτε κατάφεραν να υλοποιήσουν αποτελεσματικά τα προγράμματα αναδιάρθρωσης των λειτουργιών τους.

• Frigoglass: Συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα αγαπημένα χαρτιά μεγάλων θεσμικών και αρκετών εγχώριων και μη χρηματιστηριακών.
ξΕλληνικά Καλώδια: Η επιστροφή στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος μεγάλων παικτών γενικότερα για τον όμιλο οφείλεται τόσο στην εξωστρέφεια των εταιρειών, όσο και στο ενδιαφέρον που παρουσιάζει εσχάτως ο κλάδος της Ενέργειας.

• Eurobank – Πειραιώς: Τις τιμές-στόχους των μετοχών τους περιέκοψαν εγχώριες ΑΧΕ. Ειδικά για την Πειραιώς, η κινητικότητα συνεχίζεται και μετά το τσεχικό fund PPF. Μερίδιο άνω του 4% στο μετοχικό της κεφάλαιο απέκτησε και ρώσος επενδυτής.

• Από τον τραπεζικό κλάδο, επίσης, ζητούμενο είναι πώς θα αντιδράσει από βδομάδα η Alpha Bank που την Τρίτη, μόλις ανακοίνωσε τα περί αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (2,5 δισ. ευρώ), είδε τις πιέσεις στην τιμή της να κλιμακώνονται.


Σχολιάστε εδώ