Απέκλεισαν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τις «εξπρές» διαδικασίες αδειοδότησης!

Ασύστολα ψεύδη έλεγαν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες όταν διακήρυσσαν σε όλους τους τόνους ότι απλοποιούνται οι διαδικασίες αδειοδότησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, καθώς το νομοσχέδιο αυτό αποκλείει από τις όποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις τις μεταποιητικές επιχειρήσεις της Αττικής! Αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, το οποίο αναφέρει:
• Τεχνηέντως αποσιωπήθηκε από τους αρμόδιους υπουργούς ότι τελικά το νομοσχέδιο δεν αφορά τις χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αττική.
• Σε όλη τη διάρκεια της διαβούλευσης ουδέποτε διευκρινίστηκε από τους νομοθετούντες ότι το νομοσχέδιο αφορά μόνο την περιφέρεια.
• Η πρακτική που ακολουθήθηκε σε όλη τη διάρκεια της διαβούλευσης έως την κατάθεσή του στη Βουλή ήταν τουλάχιστον παρελκυστική, ώστε να αποπροσανατολιστούν οι ΜΜΕ της Αττικής και οι φορείς τους, γεγονός που αποδεικνύεται από την πρόσθεση του επίμαχου άρθρου 40 κατά τη διαδικασία όχι της διαβούλευσης αλλά της συζήτησής του στη Βουλή. Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας ζητά έστω και την τελευταία στιγμή από το υπουργείο Ανάπτυξης να αναλάβει την ευθύνη του, να επανεξετάσει τη στάση του και να εντάξει και τις επιχειρήσεις της Αττικής στο νέο πλαίσιο αδειοδοσίας.


Σχολιάστε εδώ