Ανησυχία μεγάλη στον ΔΟΛ για την πτώση του «Βήματος»

Συναγερμός χτύπησε από την Κυριακή το βράδυ στα υψηλά κλιμάκια του ΔΟΛ, μόλις έγιναν γνωστά τα δειγματοληπτικά στοιχεία των δύο πρακτορείων για τις πωλήσεις των κυριακάτικων εφημερίδων, όπου το «Βήμα» για πρώτη φορά έφτασε στο χείλος του… γκρεμού, κινδυνεύοντας να βρεθεί κάτω από τον πήχυ των 100.000 φύλλων πανελλαδικά. Κρατήθηκε στα 100.410.
Από την επομένη το πρωί άρχισαν συσκέψεις, αναζητώντας το τι φταίει και τι μέτρα πρέπει να παρθούν, σε συνδυασμό και με τον αναγκαίο πλέον περιορισμό των δαπανών, με δεδομένο ότι η οικονομική κρίση έχει κόψει σε μεγάλο βαθμό τις διαφημίσεις και ο κόσμος σταμάτησε να αγοράζει όχι μόνο 2 και 3 εφημερίδες που αγόραζε, αλλά ακόμη και μία! Ανάμεσα στις εισηγήσεις που συζητήθηκαν στις συσκέψεις στελεχών και οι οποίες θα προταθούν στη διοίκηση είναι σύμφωνα με πληροφορίες:
1) Κόψιμο των προσφορών, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσουν όλοι οι εκδότες των «μεγάλων» εφημερίδων.
2) Κόψιμο των πολυτελών εκδόσεων (ένθετα, περιοδικά κ.λπ.).
3) Περιορισμός των σελίδων, από τον οποίο θα προέλθει οικονομία στο χαρτί και περικοπές στον αριθμό των δημοσιογράφων.
4) Μείωση της τιμής στην εφημερίδα χωρίς προσφορές.
Τέθηκε επίσης στο τραπέζι και πρόταση για μείωση της τιμής των διαφημίσεων, ώστε να καλυφθούν οι απώλειες. Ειπώθηκε όμως ότι έχει προπωληθεί χώρος σε διαφημιστικές εταιρείες και θα υπάρξει πρόβλημα αφού αυτοί θα έχουν πληρώσει πιο ακριβά τις καταχωρίσεις σε σχέση με την από δω και πέρα μείωση των τιμών.
Τελικά αφέθηκε το θέμα να συζητηθεί ξανά.


Σχολιάστε εδώ