Έβαλε λουκέτο στο Ενετικό Κάστρο γιατί πήγε σε δουλειά ο φύλακας!

Την ώρα που όλες τις τελευταίες ελπίδες τις έχουμε επενδύσει στον τουρισμό, μήπως έρθει κανένας τουρίστας και χαμογελάσει το χειλάκι της αγοράς, κάνουν κάποιοι ό,τι μπορούν για να μην ξαναπατήσει κανένας ξένος στη χώρα μας.

Όπως αυτό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα στην Κεφαλονιά. Ο φύλακας του ονομαστού Ενετικού Κάστρου του Αγίου Γεωργίου στο Αργοστόλι είχε βάλει λουκέτο στην είσοδο και είχε πάει σε δουλειά της υπηρεσίας. Κανένας δεν είχε ενημερωθεί. Ούτε τα τουριστικά γραφεία, με αποτέλεσμα να φτάνουν λεωφορεία στον χώρο αλλά και μεμονωμένοι επισκέπτες να ανεβαίνουν μέχρι το Κάστρο και να βρίσκουν τις πόρτες κλειστές.

Τοπικοί παράγοντες, κάτοικοι και επαγγελματίες, αγανακτισμένοι με την κωλυσιεργία του ΥΠΠΟ να ορίσει δεύτερο φύλακα, ώστε να μένει ο αρχαιολογικός χώρος ανοικτός για τους επισκέπτες πρωί και απόγευμα, απευθύνθηκαν στο τοπικό συμβούλιο και στη συνέχεια στον δήμαρχο Αλέκο Παρίση, ο οποίος έδωσε εντολή «σπάστε τα λουκέτα και το Κάστρο να μείνει ανοικτό στους επισκέπτες». Κι έτσι έγινε!

Με μια ψαλίδα έσπασαν το λουκέτο που κρατούσε κλειστή τη μεγάλη σιδερένια πόρτα που οδηγεί στο εσωτερικό του κάστρου.

«Παίρνουμε την ευθύνη. Μένουμε εδώ, στο κάστρο μεγαλώσαμε. Εμείς καθαρίσαμε πρόσφατα το εσωτερικό από τα χορτάρια που το έπνιγαν, ώστε να είναι δυνατή η περιήγηση για τους επισκέπτες. Με δική μας πρωτοβουλία, λοιπόν, το κρατάμε ανοικτό στον κόσμο», είπαν οι κάτοικοι της περιοχής, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Λειβαθούς κ. Βαγγελάτο.


Σχολιάστε εδώ