άλλες τυπολογίες

• Ζημίες ύψους 8.899.568 ευρώ στην πρώτη της υπερδωδεκάμηνη χρήση εμφάνισε η Digi- tal Shopping (ΔΟΛ 38%) και ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 3.923.029 ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας είναι αρνητικά κατά 3.399.568 ευρώ.
• Κέρδη ύψους 60.529 ευρώ εμφανίζει η εκδοτική εταιρεία των Σπίνουλα – Χατζή 4 Πι το 2010 έναντι κερδών προ φόρων 219.817 ευρώ το 2009. Ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε στα 21.739.732 ευρώ το 2010 από 16.854.462 ευρώ το 2009. Σημειώνεται ότι η εταιρεία προχώρησε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους σε οριζόντια μείωση μισθών κατά 12% στο προσωπικό της.
• Μείωση ζημιών για την Intertime Ραδιοφωνική, που ελέγχει τον ραδιοφωνικό σταθμό Εννέα, σε 1.802.585 ευρώ το 2010 από 2.232.754 ευρώ το 2009. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 1.536.413 ευρώ το 2010 έναντι 887.043 ευρώ το 2009. Οι συνολικές ζημίες της εταιρείας ανέρχονται σε 14.986.005 ευρώ.
• Μείωση του κύκλου εργασιών και αύξηση των ζημιών για το Star Channel. Η Νέα Τηλεόραση το 2010 εμφάνισε ζημίες ύψους 17.935.547 ευρώ έναντι ζημιών 2.092.701 ευρώ το 2009, με αποτέλεσμα οι συνολικές ζημίες να αυξηθούν σε 24.787.564 ευρώ. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας έπεσε στα 53.249.292 ευρώ το 2010 από 76.854.903 ευρώ το 2009. Η καθαρή θέση της Νέας Τηλεόρασης είναι θετική κατά 31.481.570 ευρώ.

***

Κλήσεις για υπογραφή ατομικών συμβάσεων από την ιδιοκτησία του «Πρώτου Θέματος». Τις τελευταίες ημέρες οι συντάκτες καλούνται από την εφημερίδα να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις 10% και χρονικό ορίζοντα έως το 2014. Η κίνηση αυτή έγινε έπειτα από καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για μείωση των αποδοχών χωρίς τη συναίνεση των εργαζομένων. Εκτιμάται ότι, αν δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο, θα μπορούσε μετά η μείωση αυτή να καταπέσει στα δικαστήρια.

***

RΥπέρ του καθεστώτος διατήρησης των ισολογισμών τάσσεται με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης. «Οι ισολογισμοί θα πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν. Οφείλουμε κι εμείς κάτι στον κόσμο της ενημέρωσης και στα ΜΜΕ που μας στηρίζουν», είπε σε πρόσφατη εκδήλωση, διαφοροποιούμενος από τις θέσεις που εξέφρασαν άλλοι φορείς υπέρ της κατάργησης, όπως ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου.
• Ανακοινώθηκε και επίσημα στους εργαζομένους η πώληση της «Εξέδρας» στον Μιχάλη Ανδρουλιδάκη από τον ΔΟΛ, που διένειμε έγγραφα παραιτήσεων στους συντάκτες προκειμένου να λάβουν την αποζημίωσή τους. Καλούνται δε να υπογράψουν ιδιωτικά συμφωνητικά με τη νέα εταιρεία του Μ. Ανδρουλιδάκη υπό την επωνυμία Rate News Εκδοτική, στην οποία εμφανίζεται ο γιος του εκδότη και δηλώνει μετοχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ. Οι αθλητικοί συντάκτες της «Εξέδρας» είχαν συνάντηση με τον Μ. Ανδρουλιδάκη το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ τη Δευτέρα πραγματοποιούν Γενική Συνέλευση.
• Την εμφάνισή του στον ΔΟΛ έκανε την περασμένη εβδομάδα ο Βίκτωρας Ρέστης…
• Θα συνεχίσει να εκδίδεται στην Ελλάδα το «Esquire». Ο τίτλος από την ΙΜΑΚΟ πέρασε στις Αττικές Εκδόσεις.
• Το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν ένα κοινό σάιτ εξετάζουν ο Νίκος Ευαγγελάτος και η Ρούλα Κορομηλά.
• Το ποσόν των 560.000 ευρώ δηλώνει πως πλήρωσε το Mega το πρώτο τρίμηνο του 2011 για τις συχνότητες που χρησιμοποιεί έναντι 696.000 ευρώ το ίδιο διάστημα.

***

• Αγωγή κατά των τριών ελεγκτών του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης υπέβαλε ο πρώην γενικός διευθυντής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης Αντώνης Ανδρικάκης σχετικά με το πόρισμά τους για απευθείας αναθέσεις συναυλιών στο Μέγαρο Μουσικής για λογαριασμό της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Ο Αντώνης Ανδρικάκης, ο οποίος πλέον βρίσκεται στον ΣΚΑΪ, ζητά την ποινική δίωξη των τριών ελεγκτών «διότι διέπραξαν τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της ψευδούς καταμηνύσεως» σχετικά με την υπόθεση της απευθείας ανάθεσης συναυλίας στην εταιρεία Bug Stage, που κόστισε 81.000 ευρώ στην ΕΡΤ.
• Απόφαση-«βόμβα» δικαιώνει συμβασιούχο που κόπηκε στον πρόσφατο διαγωνισμό της ΕΡΤ. Όπως γράφαμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση (www.typologies.gr) την περασμένη Τετάρτη, ο δημοσιογράφος Άκης Δημακός στράφηκε εναντίον της ΕΡΤ καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα, καθώς, αν και εργαζόταν από το 1993 στην κρατική ραδιοτηλεόραση, κόπηκε στον πρόσφατο διαγωνισμό για την πρόσληψη δημοσιογράφων. Το δικαστήριο δέχθηκε την προσφυγή του με το επιχείρημα πως ο διαγωνισμός θα έπρεπε να είχε γίνει μέσω του ΑΣΕΠ και εξέδωσε προσωρινή διαταγή ορίζοντας ότι ο δημοσιογράφος, μέχρι την κύρια εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 21 Νοεμβρίου 2011, θα πρέπει να εργάζεται στην ΕΡΤ. Η απόφαση αυτή ελήφθη στις 30 Μαΐου, δύο ημέρες πριν ο Θ. Πάγκαλος ανακοινώσει την «αναδιοργάνωση» της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και τον «επαναπροσδιορισμό» του ανταποδοτικού τέλους. Είναι προφανές πως ανοίγει πλέον ο δρόμος και για τους άλλους «κομμένους» να επιστρέψουν στην ΕΡΤ.

***

• Σοκ και δέος για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ. Τα κυβερνητικά σχέδια προβλέπουν περικοπή 50% στις συγκεκριμένες θέσεις για την επόμενη περίοδο.
• Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών για τα οδοιπορικά των υπαλλήλων της ΕΡΤ. Το υπουργείο αρνείται να αλλάξει το καθεστώς που δίνει το ποσόν των… 9 ευρώ ως ημερήσια αποζημίωση για τις αποστολές εκτός έδρας.
• Έκτακτη σύσκεψη στην ΕΡΤ τη Δευτέρα για το αθλητικό πρόγραμμα και τις μεταδόσεις.
• Διαπραγματεύσεις και πάλι μεταξύ ΕΡΤ και ΑΕΠΙ για τα πνευματικά δικαιώματα εν όψει της υπογραφής νέας σύμβασης. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στις συζητήσεις θα μετάσχει και ο νομικός σύμβουλος της κρατικής τηλεόρασης που είχε εκδιωχθεί από την ΕΡΤ επειδή είχε αντίθετη άποψη με την προηγούμενη διοίκηση για τα χρήματα που ζητούσε η ΑΕΠΙ.
• Μετά την εξασφάλιση χορηγιών που καλύπτουν τις ανάγκες ταξιδιών της εκπομπής, το «Μένουμε Ελλάδα» πήρε παράταση για νέα επεισόδια και τον επόμενο μήνα. Για 50 ακόμη εκπομπές ανανεώθηκε και η παιδική εκπομπή «Ουράνιο τόξο».
• Επαναπροκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ στον ποσόν των 320.000 ευρώ για ένα έτος. Οι προσφορές γίνονται δεκτές μέχρι τις 14 Ιουνίου.
• Η εταιρεία ΑΜΥ Digital Video πήρε το έργο της καταγραφής και κωδικοποίησης οπτικοακουστικού υλικού για τη web TV της ΕΡΤ, με τιμή προσφοράς στον σχετικό διαγωνισμό το ποσόν των 48.585 ευρώ.
• Οι νέες ρυθμίσεις που εισάγει ο νόμος για τον ελληνικό κινηματογράφο σε ό,τι αφορά τη διάθεση του 1,5% από τους τηλεοπτικούς σταθμούς λαμβάνονται υπόψη από την ΕΡΤ προκειμένου να καθορίσει την πολιτική της στο πώς θα επενδύει το ποσόν των περίπου 5 εκατ. ευρώ ετησίως στην ενίσχυση παραγωγής ελληνικών ταινιών. Το θέμα συζητήθηκε στο ΔΣ της εταιρείας και αποφασίσθηκε να συσταθεί επιτροπή που θα εισηγηθεί τρόπους και στόχους της επενδυτικής πολιτικής της ΕΡΤ. Στην επιτροπή μετέχουν τα μέλη του ΔΣ Γεωργανδρέας Ζάννος, Λυδία Κονιόρδου, Λένα Διβάνη και η γενική διευθύντρια Τηλεόρασης Λένα Χοϊδά.
• Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, με επιστολή της, κατέθεσε αίτημα προς τη διοίκηση της ΕΡΤ και τους αρμόδιους υπουργούς, έτσι ώστε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης ενημερωτική εκπομπή σχετικά με την προστασία του καταναλωτή. Η εκπομπή, όπως σημειώνεται στην επιστολή, θα πραγματεύεται θέματα που αφορούν την προστασία του καταναλωτή, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο, και παράλληλα θα ενημερώνει για τα τρέχοντα καταναλωτικά θέματα της επικαιρότητας.

***

• Μέσω twitter τοποθετήθηκε για τα σχέδιά του στα ΜΜΕ ο Θοδωρής Κυριακού. Κάνει λόγο για σφιχτό μάνατζμεντ, άνοιγμα στην Ευρώπη, μεταστέγαση σε νέο κτίριο, ιντερνετικές συνεργασίες και ένα νέο κανάλι στις ΗΠΑ. Ισχύουν ή «μαζεύει αντιδράσεις»;
• Μια νέα, ακόμη πιο επιθετική ιστοσελίδα, την prionokordela.gr, εγκαινίασε η DPG Digital Media.
• Νέα πρόσωπα στο διοικητικό συμβούλιο της Spot Thompson (μέλος του πολυεθνικού δικτύου JWT), με σημαντική ενίσχυση ανθρώπων από το εξωτερικό. Στο νέο σχήμα συμμετέχουν οι Toby Hoare, Tony Taylor, Sally Spensley, Χρήστος Κερασιώτης, Δημήτρης Μαύρος, Άρτεμις Μπαμίχα και Πέτρος Κωνσταντινίδης. Ο Toby Hoare είναι ο πρόεδρος της JWT Europe.
• Το συνολικό ποσόν των 260 εκατ. ευρώ εξακολουθεί να διεκδικεί ο Όμιλος Forthnet από τις ΠΑΕ για το σπάσιμο των συμβάσεων την εποχή του Alpha Digital. Οι εκκρεμείς αξιώσεις της Forthnet Media Holdings (πρώην NetMed Hellas) από τις ΠΑΕ ανέρχονται σε 135 εκατ. ευρώ και της Multichoice Hellas σε 125 εκατ. ευρώ.
• Επέκταση των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών σε multimedia πλατφόρμες αποφάσισε η EBU στην ετήσια σύνοδό της στη Λουκέρνη. Στη συνάντηση κορυφής των συνέδρων-μελών των δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων της Ευρώπης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στο τέλος του 2011 μια ειδική σύνοδος με θέμα τις εξελίξεις και το μέλλον της δημόσιας υπηρεσίας έως το 2020. Τα στελέχη της EBU δήλωσαν ότι τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά Μέσα σε έναν κόσμο σύγκλισης των ΜΜΕ οφείλουν να συμμετάσχουν και να έχουν μερίδιο στις νέες μορφές τηλεόρασης.

***

• Το πρώτο καθημερινό ελληνικό web comic είναι γεγονός! Trelogiatros.gr Free web comic με πρωταγωνιστή έναν γιατρό πιο τρελό κι από τους ασθενείς του! Κάθε μέρα ένα νέο strip, μια νέα χιουμοριστική «διάγνωση» της καθημερινής μας τρέλας! Μια επίσκεψη στο ιατρείο του ισχυρίζεται ότι θα σας πείσει!
Site: http://www.trelogiatros.gr • Facebook: http://www.facebook.com/trelogiatros.gr • Twitter: http://twitter.com/trelogiatros_gr

• Το νέο, 12ο τεύχος του περιοδικού του ΙΟΜ «Συχνότητες» κυκλοφορεί με πλούσιο αφιέρωμα στα θέματα της ψηφιακής τηλεόρασης. Η ύλη του τεύχους βασίζεται στις ομιλίες-παρουσιάσεις των εισηγητών της ημερίδας που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων στις 30 Νοεμβρίου 2010, στο Κέντρο Τύπου ΓΓΕ-ΓΓΕ, με τίτλο «Ψηφιακή Τηλεόραση: Ρυθμίσεις και Αρρυθμίες».

***

• Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος θα είναι ο κεντρικός προσκεκλημένος της δευτεριάτικης «Δίκης» (22.00). Στο στούντιο του Blue Sky θα βρίσκονται ακόμη ο αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ Αντώνης Αντωνόπουλος και οι δημοσιογράφοι Μπάμπης Κατσούλης και Φέρρυ Μπατζόγλου.

***

• Η «Συσπείρωση» είναι η πρώτη δύναμη στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων της ΕΣΗΕΑ στο 6ο Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, που θα γίνει στο τέλος Ιουνίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων: Ψήφισαν: 3.340. Έγκυρα: 2.925. Άκυρα: 155. Λευκά: 260. Οι 134 έδρες των αντιπροσώπων κατανέμονται ως εξής: «Συσπείρωση» 605 ψήφοι, 28 έδρες. «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία» 412 ψήφοι, 19 έδρες. «Δημοσιογραφική Συνεργασία» 366 ψήφοι, 17 έδρες. «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» 363 ψήφοι, 17 έδρες. «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» 330 ψήφοι, 15 έδρες. «Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση» 328 ψήφοι, 15 έδρες. «Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι» 273 ψήφοι, 12 έδρες. «Δημοσιογραφική Ενότητα» 211 ψήφοι, 10 έδρες.
• Με τα νέα μέλη στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ αναμένεται να συγκροτηθεί σε Σώμα το προεδρείο του ασφαλιστικού οργανισμού τις επόμενες ημέρες. Στο νέο ΔΣ εκλέχθηκαν από την πλευρά της ΕΣΗΕΑ οι Ελένη Σπανοπούλου, Ελένη Δελβινιώτη, Παναγιώτης Τσούτσιας, Γιώργος Βλαβιανός και Αργύρης Δεμερτζής. Από την ΕΣΗΕΜ-Θ ο Παναγιώτης Νεστορίδης, από την ΕΠΗΕΑ η Μαρία Παπατόλια και ο Δημήτρης Μυλωνάς, από την ΕΠΗΕΘ ο Σίμος Καταϊφτσής. Στην Εξελεγκτική Επιτροπή του Οργανισμού εκλέχθηκαν οι Γιώργος Αξελός, Γιώργος Μέρμηγκας, Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, Γιώργος Χριστόπουλος και Γεωργία Καισαρίδου.
• Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του στις εκλογές της ΕΣΠΗΤ για αντιπρόσωπος στην ΠΟΕΣΥ ανακοίνωσε ο Αντώνης Μποσνακούδης, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων: «Οι σωστές επιλογές φέρνουν και την απελευθέρωση. Ελεύθερη και ανεξάρτητη δημοσιογραφία φέρνει ελευθερία και ανεξαρτησία στην Ελλάδα. Η ανεξαρτησία τώρα περνάει μέσα από την ψήφιση ανεξάρτητου υποψηφίου για τη Δημοσιογραφική Ομοσπονδία ΠΟΕΣΥ. Ξεφύγετε από την παραταξιακή συνήθεια. Μόνο εσείς μπορείτε να αλλάξετε την κατάσταση, με την ψήφο σας».

***


Σχολιάστε εδώ