ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Τούτη η μικρή εφημερίδα από τον Νοέμβριο του 2009 σας κτυπούσε το καμπανάκι. Τίτλος στα «Θαρραλέα» «Λουκέτα και χιλιάδες άνεργους φέρνει η κρίση».

Προφητικός ο τίτλος της 25ης Απριλίου 2010:

«Κινδυνεύετε να γίνετε νεκροθάφτης της χώρας, κύριε Παπανδρέου» (φωτ. 2) και, όπως όλα δείχνουν σήμερα, επιβεβαιώνεται. Δύο μήνες αργότερα, στις 6 Ιουνίου 2010, η καταγραφή των όσων συνέβαιναν τότε είχε τίτλο «Από το κακό στο χειρότερο μας πάτε, κύριε Παπανδρέου» (φωτ. 3). Και μία εβδομάδα μετά, στις 13/6/2010, σας επισημαίναμε ότι «Υπάρχει άλλη ρότα καπετάνιε».

Αύγουστο του 2010 αρχίζουν να πυκνώνουν οι ανησυχίες. «Μήπως θέλουν να μας πάνε στην καταστροφή;» ρωτάγαμε στα «Θαρραλέα» και ω του… θαύματος, φαίνεται σήμερα ότι το… κατάφερε ο κ. Παπανδρέου.
Αλλά το πιο σημαντικό, δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να επικαλεστεί ότι δεν ήξερε σε τι εκρηκτικά ποσοστά επί του ΑΕΠ βάδιζε το δημόσιο χρέος. Σίγουρα πάντως ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τον είχε ενημερώσει… Ακόμα όμως και αν πει ότι δεν είχε καμία ενημέρωση, στο «ΠΑΡΟΝ» στις 7 Νοεμβρίου πρωτοσέλιδα γράφαμε ότι το 2010 θα φθάσει στο 147% του ΑΕΠ και το 2013 στο 168%. Και βρισκόμαστε στα μέσα του 2011 και το δημόσιο χρέος έχει εκτιναχτεί πάνω από το 155%!
Δύο εβδομάδες αργότερα (21/11/10) στο κύριο θέμα σημειώναμε: «Δάκρυα και φτώχεια – 30 χρόνια μάς γυρίζουν πίσω» που και μυωπία να έχεις, δεν μπορούσε να μην τον δεις… Δάκρυα και φτώχεια ήδη βιώνουμε…

Στις 16/1/11 στα «Θαρραλέα» επισημαίναμε αυτό που όλοι σήμερα συζητούν: «Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου τώρα, πριν καταλήξουμε σε ερείπια…». Και ήδη εκεί βρισκόμαστε.

Τα φώτα κινδύνου συνέχισαν να ανάβουν μέσα από τα «Θαρραλέα» αλλά εκεί στο Μαξίμου και στην Καραγιώργη Σερβίας επέμεναν στην ίδια ρότα, δεν ξεκόλλαγε ο Παπακωνσταντίνου από τον «Τιτανικό», ίσως να είχε βάλει και στοίχημα ότι θα… καταφέρει να τον πάει πάνω στο παγόβουνο. Με τον «καπετάνιο» να κάνει κανό, ποδήλατο και να γυρίζει ανά τον κόσμο…

Με την «πορεία θανάτου» να μην αλλάζει , παρότι τονίζαμε στις 8/5/11 ότι «Υπάρχει λύση να αποφύγουμε τα χειρότερα. Χρειάζεται όμως άλλη συνταγή»

Ποιο είναι το αυθόρμητο, το λογικό, συμπέρασμα, χωρίς την παραμικρή δόση κακοπιστίας; Ποιο άλλο από τη διαπίστωση ότι η πορεία προς την καταστροφή, το γκρέμισμα των πάντων, ήταν ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ.
Συνειδητή απόλυτα η επιλογή. Το αν εκτελούσε εντολή, αυτό κάποια στιγμή θα φανεί. Η ιστορία θα αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι… Μόνο που θα την έχει πληρώσει κόσμος πολύς, η ζωή του λαού θα έχει καταρρεύσει. Και ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην υπάρξουν εθνικές απώλειες. Να μη χαθούν κομμάτια της εθνικής μας κυριαρχίας… Και τότε άλλοι θα έχουν πολλή δουλειά…


Σχολιάστε εδώ