από το Περιστύλιο…

Η συνάντηση των τροϊκανών με τη Βάσω Παπανδρέου, τον Ανδρέα Μακρυπίδη, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, τον Γιάννη Βρούτση και τον Μάκη Βορίδη ήταν φυσικά πριβέ. Η Αριστερά δεν δέχτηκε να πάρει μέρος στη συζήτηση αυτή. Κατόπιν εορτής οι βουλευτές διέδιδαν ότι τα έψαλαν στους τροϊκανούς η Βάσω και ο Βορίδης στα αγγλικά, ο Βρούτσης στα ελληνικά και ο Μανώλης σε άψογα κρητικά!
ν«Τους είπαμε πως πρέπει να καταλάβουν ότι όλες αυτές οι αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», φέρεται να είπε η Βάσω. «Μιλάμε για ανθρώπους και όχι για νούμερα. Είπαμε ότι δεχόμαστε το πρόγραμμα γιατί είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, ότι με το Μνημόνιο τα έσοδα λιγοστεύουν και ότι μπαίνουμε σε φαύλο κύκλο, όπως και ότι πρέπει να γίνουν αποκρατικοποιήσεις, αλλά όχι του σκοτωμού».
νΣε άλλο μήκος, από την πλευρά της ΝΔ, ο Γ. Βρούτσης είπε ότι το πρόγραμμα που ακολουθείται είναι σε λάθος κατεύθυνση και δεν οδηγεί πουθενά. Δεν υπάρχει δε αμφιβολία ότι συνεννοήθηκαν άψογα, καθώς η ΝΔ έθετε το θέμα της επανεξέτασης της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης στη βάση των προτάσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα που κατέθεσε η ΝΔ και της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, στο πλαίσιο του «Ζάππειο 2», και οι τροϊκανοί πρότειναν μείωση των δημοσίων δαπανών γιατί διαφορετικά, λέει, «βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο»! Δεν παρέλειψαν δε να τραβήξουν, με τον τρόπο τους, το αυτί στην αξιωματική αντιπολίτευση, υποδεικνύοντας ότι πρέπει να τα βρουν τα δύο μεγάλα κόμματα για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα! Δεν άφησαν όμως και την κυβέρνηση στο απυρόβλητο, λέγοντας «εμείς σας δώσαμε 110 δισ., θα κάνετε μεταρρυθμίσεις ή θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση;».
νΠληροφορίες που αναφέρουν ότι η «τρόικα» ζήτησε να πληροφορηθεί την αξία του Μεγάρου της Βουλής ελέγχονται ως ανακριβείς…
νΣασπένς στην πρεμιέρα της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, με πρώτο μάρτυρα τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.
νΣτην κατάθεσή του, που διήρκεσε τρεις ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες επανέλαβε τα όσα είχαν δημοσιοποιηθεί στην εφημερίδα του: Ότι μέρος της μίζας κατέληξε στον Άκη Τσοχατζόπουλο, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι ο στενός συνεργάτης του ο Γ. Μπέλτσιος ήταν πληρεξούσιος της Φέροσταλ. Φέρεται μάλιστα να είπε ότι λίγο πριν γίνουν οι παραγγελίες, στο πολιτικό γραφείο του Άκη άνοιγαν σαμπάνιες. Κατά τη γνώμη του, μάλιστα, τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί, αφού το 2007 κινήθηκε η διαδικασία πληρωμής μέρους της μίζας και επομένως η έρευνα της υπόθεσης μπορεί να προχωρήσει. Σχετικά με τον ρόλο του ΚΥΣΕΑ, ο κ. Χατζηνικολάου μίλησε για «ανέφελες συνεδριάσεις», καθώς κανείς δεν αντιδρούσε στις αποφάσεις που ελήφθησαν, ενώ θεωρεί ότι η έρευνα πρέπει να επεκταθεί και στην εποχή μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
νΟ ίδιος περιέγραψε το κλίμα για τον Ά. Τσοχατζόπουλο βαρύ, τον εντυπωσίασε δε το γεγονός ότι ο πρόεδρος της επιτροπής Μάρκος Μπόλαρης ήταν εξαντλητικά διαβασμένος, μέχρι και για τις παραμικρές λεπτομέρειες της υπόθεσης.
νΑμέσως μετά το κλίμα μύρισε μπαρούτι. Μόλις έλαβε γνώση ο πρώην υπουργός, δήλωσε ότι θα περιμένει τα πρακτικά και, αν επαληθευθούν τα όσα διέρρευσαν, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας την «παραδειγματική τιμωρία του «εκδότη-επιχειρηματία της ενημέρωσης». «Δεν θα παρακολουθήσουμε το συνεχιζόμενο παραλήρημα του κ. Τσοχατζόπουλου», απάντησε ο γνωστός δημοσιογράφος.
νΟ Τάσος Τέλλογλου ωστόσο, του οποίου η κατάθεση ακολούθησε, φέρεται να είπε ότι δεν ξέρει αν ο πρώην υπουργός πήρε λεφτά, δεν προκύπτει από το υλικό, αλλά το γερμανικό κατηγορητήριο αναφέρεται σε δωροδοκία αξιωματούχου χώρας μέλους της ΕΕ, αιρετού ή ανώτερου κρατικού λειτουργού, όχι όμως αξιωματικού….
νΚι ενώ η Προανακριτική διερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων, η κόντρα Καρατζαφέρη-Μεϊμαράκη εξελίσσεται σε καθημερινό σίριαλ με σπαρταριστά επεισόδια. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατήγγειλε τη… «χειροπιαστή, απρεπή όσο και αηδιαστική χειρονομία του κ. Μεϊμαράκη μπροστά από τα γραφεία του ΛΑΟΣ στη Βουλή, παρουσία πολιτών και δη γυναικών που προσβάλλουν τον κοινοβουλευτισμό». Ο πρώην υπουργός Άμυνας αρνήθηκε ότι έκανε κάποια χειρονομία και έλεγε ότι απλώς του γύρισε την πλάτη.
νΑλλά αν ο Γ. Καρατζαφέρης καταλαβαίνει άλλα κάθε φορά που ο Β. Μεϊμαράκης… βάζει το χέρι στην τσέπη, τι να πει κι αυτός; Απλώς του αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται!
νΌταν κάποιος παίζει σε διπλό ταμπλό, ο λαός λέει «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ». Στο χωριό του όμως, στη Λάρισα, όπως ομολογεί ο Φίλιππος Σαχινίδης, το λένε αλλιώς: «Και με το ΕΑΜ και με τον ΕΛΑΣ». Ο υφυπουργός που αρέσκεται να τοποθετείται στη Βουλή με τη… ντοπιολαλιά και να τα λέει… τσεκουράτα, ανακάλυψε διχογνωμία στις απόψεις που εκφράστηκαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των αναδρομικών που διεκδίκησαν συνταξιούχοι βουλευτές. Τι ειπώθηκε; Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε να τοποθετηθεί η κυβέρνηση στο αίτημά τους, που χαρακτήρισε νόμιμο αλλά ανήθικο και που η ελληνική κοινωνία σύσσωμη προκαλείται και μουντζώνει, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε το θέατρο που παίζεται στη Βουλή σχετικά με τις διεκδικήσεις των πρώην βουλευτών, υπενθυμίζοντας ότι το πράσινο φως για αυτές τις διεκδικήσεις το είχε ανάψει η ίδια η Βουλή όταν το 2006 ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψήφισαν και μοιράστηκαν στους δικαστικούς περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο αναδρομικά!
νΕννοείται ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκαναν τον κόπο να του απαντήσουν. Είναι άλλωστε γνωστός ο υφυπουργός Οικονομικών για το… πηγαίο χιούμορ του!


Σχολιάστε εδώ