Τα έσοδα φτάνουν για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις

Την περασμένη Παρασκευή, μιλώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός είπε: «Θέλετε να καταγγείλουμε το Μνημόνιο, πείτε το στον ελληνικό λαό, θέλετε να μην πάρουμε την επόμενη δόση, πείτε το, αλλά τότε να μας πείτε πώς θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο». Σʼ άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γ. Παπανδρέου είπε: «Με το Μνημόνιο πληρώνουμε τον μισθό σας κ. Τσίπρα και τον μισθό των υπαλλήλων σας», υπονοώντας τους τυχόν υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα που έχουν αποσπαστεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το επιχείρημα αυτό της κυβέρνησης και του προπαγανδιστικού μηχανισμού της, που καλλιεργείται από τον Μάιο του 2010 που υπογράφτηκε το Μνημόνιο, αποτελεί μια τεράστια απάτη. Την απάτη αποδεικνύουν τα στοιχεία του τελευταίου Προϋπολογισμού, σύμφωνα με τον οποίον τα συνολικά καθαρά έσοδα του κράτους το 2011 από τους άμεσους και έμμεσους φόρους θα φτάσουν τα 55,5 δισ. ευρώ. Από την άλλη οι δαπάνες για μισθούς και συντάξεις για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων θα ανέλθουν στα 21 δια. ευρώ.

Μια απλή αφαίρεση αποδεικνύει ότι από το σύνολο των καθαρών εσόδων του κράτους μετά την πληρωμή μισθών και συντάξεων απομένουν περίπου 34,5 δισ. ευρώ για τις υπόλοιπες δαπάνες του Δημοσίου. Άρα το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου δεν δόθηκε για μισθούς και συντάξεις αλλά για να μπορεί η Ελλάδα να εξοφλεί τα τοκοχρεολύσια των παλαιότερων τοκογλυφικών δανείων.

Ο Γ. Παπανδρέου, οι υπουργοί του και ο γκεμπελικής (λέγε, λέγε, όλο και κάτι θα μείνει) υφής προπαγανδιστικός μηχανισμός που έχουν διαμορφώσει, γνωρίζουν ότι το επιχείρημα είναι έωλο και ψευδές, αλλά στόχος τους είναι η τρομοκράτηση του ελληνικού λαού. Από τον Μάιο του 2010 που υπογράφτηκε το Μνημόνιο μπήκε σε εφαρμογή η «επιχείρηση φόβος».

Μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση που έθετε στους πολίτες το τρομοκρατικό ερώτημα «μέτρα ή χρεοκοπία». Σήμερα, έναν χρόνο μετά, μπροστά στο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο της πολιτικής που του υπαγορεύουν η Τριαρχία και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί, ο Γ. Παπανδρέου επιχειρεί με το ίδιο επιχείρημα να τρομοκρατήσει του έλληνες πολίτες. Θέλετε τους κουτσουρεμένους μισθούς και τις κουτσουρεμένες συντάξεις ή καθόλου μισθούς και συντάξεις; Αν προτιμάτε το πρώτο, μην αντιδράτε στο Μνημόνιο και την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνησή μου.


Σχολιάστε εδώ