Εκπροσωπούν τη χώρα και τον λαό χοντρόπετσοι γκαιμπελίσκοι

Πιστεύουν οι αφελέστατοι και βαυκαλίζονται να νομίζουν ότι η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ των Ελλήνων στις τελευταίες εκλογές με ουρανομήκεις –και ανέφικτες– υποσχέσεις θα διατηρήσει την αρχική της… δυναμική! Ποια δυναμική, αλήθεια; Μια δυναμική πολύχρωμου μπαλονιού που ξεφούσκωσε τις πρώτες κιόλας μέρες. Το φιάσκο αυτό, που το ακολούθησε η έκκληση για… σωτήριες θυσίες με αυτεπίστροφο όπλο το ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ Μνημόνιο, αντικαταστάθηκε με εκβιασμούς, απειλές και κυρίως ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΥ μέσω των εξωνημένων ΜΜΕ.
Εξωνημένα ΜΜΕ τα οποία από την Τετάρτη το βράδυ (και εννοώ πρωτίστως τη ναυαρχίδα τους, τουτέστιν το Mega) ανέκρουσαν πρύμναν για να περισώσουν, όσοι από τους επώνυμους συντελεστές τους διαθέτουν τσίπα, τμήμα της αξιοπρέπειάς τους. (Την Πέμπτη το πρωί ο θλιβερός Χατζηνικολάου, ευτυχώς όχι πια τηλεοπτικός αστέρας, συνέχισε απτόητος από τον ραδιοφωνικό του σταθμό τον… αντικειμενικό ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ των μειούμενων μπουνταλάδων ακροατών του.)
Μέσα στα εκατοντάδες ΨΕΥΔΗ τών ακόμα (και όχι για πολύ) κρατούντων αποκαλύφθηκε το πιο ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟ ψεύδος του Παπανδρέου του τρίτου. Και είναι το πιο αναίσχυντο, διότι, πρώτον, αφορά το ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ Μνημόνιο, το οποίο εκμηδενίζει την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας και κρατάει σιδηροδέσμιους για άγνωστο χρόνο τους πολίτες της, και, δεύτερον, διότι η αποκάλυψη της αλήθειας προήλθε, εν είδει σβουριχτής σφαλιάρας, από τον πιο έμπιστο φίλο του. Ιδού τι είπε σχετικά ο περιβόητος Στρος-Καν: «Κλείσαμε το θέμα σε 15 μέρες, διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε ΥΠΟΓΕΙΑ! Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στον λαό…». Τη ρήση αυτή την έφερε στο φως ο ανεπανάληπτος Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή του την Τρίτη το βράδυ, μολονότι το κομμάτι αυτό της συνέντευξης του υποψήφιου Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας ΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΕ και κόπηκε από τους φιλοπαπανδρεϊκούς συντάκτες –υπάρχουν, φαίνεται, και τέτοιοι– του γαλλικού καναλιού Canal+.
Μετά τον άθλιο γκαιμπελίσκο Πεταλωτή (τον οποίο, όπως εικάζω, ο Θεός της Καινής Διαθήκης θα συγχωρήσει για τα χονδροειδέστατα ψεύδη του, ενώ ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης θα τον πεταλώσει αλύπητα), σε διάψευση προέβη, ύστερα από αφόρητες πιέσεις του Μαξίμου προφανέστατα, και το ΔΝΤ, κατεξευτελιζόμενο. Εκτός από τον εξευτελισμό αμφότερων των πλευρών, οι εκ των υστέρων διαβεβαιώσεις ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ. Οι πάντες γνωρίζουν, μετά την πεντακάθαρα διαμορφωθείσα νέα κατάσταση, το πραγματικό δίλημμα. Και το δίλημμα αυτό είναι ένα και μόνο.
Ο Παπανδρέου ο τρίτος (απείρως χειρότερος από τον παππού και τον πατέρα του) οφείλει να μηνύσει αμέσως τον Στρος-Καν για συκοφαντική δυσφήμηση ή ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ. Προβλέπω ότι δεν θα πράξει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Και αυτό, αν η πρόβλεψή μου είναι σωστή, ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΜΟΙΡΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ. Η χοντροπετσιά του θα τον οδηγήσει στο εδώλιο Ειδικού Δικαστηρίου και, αν αποδράσει, θα είναι καταζητούμενος για όλη του τη ζωή. (Όσο για τους στενούς συνεργάτες του –που οι περισσότεροι διορίζουν αβέρτα εν μέσω ΑΔΙΕΞΟΔΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, βλέπε ΕΒΟ– θα είναι ο καθένας τους persona non grata για την Ελλάδα.)
Ένας από αυτούς, ο… πολύς Παμπούκης, αράδιασε σωρεία ψευδών για τις δήθεν επενδύσεις του Κατάρ στην Ελλάδα και ειδικά στον χώρο του παλιού αεροδρομίου. Ο κύριος «fast track» κατάπιε τη γλώσσα του, αφού προηγουμένως είχε κάνει το μαύρο άσπρο, όταν τον ξεβράκωσε κυριολεκτικά η «Ελευθεροτυπία», αποδεικνύοντας με ακαταμάχητα επιχειρήματα ότι η έκταση του Ελληνικού δεν επρόκειτο να αξιοποιηθεί από χρηματοδότες του Κατάρ. Οι οποίοι, ούτε λίγο ούτε πολύ, ήθελαν να αναλάβουν το έργο ΧΩΡΙΣ διαγωνισμό (και προφανώς με ελάχιστα χρήματα). Ο υπουργός Επικρατείας, στην με ανοίκειους χαρακτηρισμούς αντιδικία του με την «Ελευθεροτυπία», αντελήφθη με καθυστέρηση τις αντιφάσεις και ανακολουθίες των κίβδηλων ισχυρισμών του και παραδέχτηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύει ρητά τις απευθείας αναθέσεις.
Όσο για τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο, «άμισθο σύμβουλο του πρωθυπουργού», ο κύριος «fast track» μας τον ενεφάνισε ως… χαμηλόμισθο υπάλληλο της ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ! Πρόκειται για πλήρη γελοιοποίηση ακόμη και της μυθοπλασίας – και η έγκριτη εφημερίδα απαξιοί, ορθότατα, να του απαντήσει.
Δύο κρίσιμα θέματα ακόμα που αποδεικνύουν περίτρανα πόσο ΑΧΡΗΣΤΗ και πόσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ είναι η παρούσα κυβέρνηση.
1. Το «Παπανικολής», «υποβρύχιο της μίζας και της πολιτικής ρεμούλας», κάθε άλλο παρά αξιόμαχο απεδείχθη. Σε άσκηση με εικονικές μάχες και εναλλάξ τον επιτιθέμενο και τον αμυνόμενο στα ανοιχτά του Αργοσαρωνικού, υπέστη μόνο ΗΤΤΕΣ από τον παλαιότερό του και με μειωμένο εξοπλισμό «Νηρέα». Στο ημερολόγιο του «Παπανικολή» καταγράφηκαν «40 σημαντικά ή λιγότερο σημαντικά προβλήματα και δυσλειτουργίες, που ξεκινούσαν από το έρμα του σκάφους και επεκτείνονταν μέχρι τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του, με επιπλέον το ΜΕΓΑΛΟ ΙΧΝΟΣ που αποτυπωνόταν στο “αντίπαλο” ραντάρ». Να σημειωθεί ότι η εν λόγω άσκηση έλαβε χώρα πριν από τέσσερις εβδομάδες και είχε επιβληθεί απόλυτη μυστικότητα στα πληρώματα των δύο υποβρυχίων. (Τα στοιχεία αυτά αντλήθηκαν από το λίαν εμπεριστατωμένο άρθρο του κ. Γιώργου Διονυσόπουλου στα «Επίκαιρα», τεύχος 81ο.) Σχόλιο δικό μου: Πλήρης δικαίωση του κ. Μεϊμαράκη που δεν παρελάμβανε το «Παπανικολής» και πλήρης συντριβή του κ. Βενιζέλου που το παρέλαβε. (Στις ερωτήσεις βουλευτών του ΛΑΟΣ προς τον κ. Μεϊμαράκη για τη μη παραλαβή ταιριάζει επίσης η λέξη συντριβή.)
2. Για τα αίσχη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του τελικού του Κυπέλλου, τι να πει κανείς; Η αθλητική μας ηγεσία είναι εντελώς ανίκανη. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ θεωρείται φαιδρός, προκλητικός και αναξιόπιστος. Όσο για την τυπολατρική αθλητική μας δικαιοσύνη, βαρύνεται ΚΑΙ για την επιλεκτική αδειοδότηση των ομάδων.


Σχολιάστε εδώ