Στο φως οι μυστικές διαπραγματεύσεις Παπανδρέου – ΔΝΤ

Μεταξύ αυτών τις «μυστικές διαπραγματεύσεις» του Γ. Παπανδρέου με τους επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τις δηλώσεις του περί «διεφθαρμένης χώρας», αλλά και τις δηλώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου περί «Τιτανικού». Παράλληλα θα περάσει από… κόσκινο το περιεχόμενο του Μνημονίου για τα σημεία εκείνα όπου η κυβέρνηση έβαλε την υπογραφή της συναινώντας στην εκχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Πολιτικοί και νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, με την τροπή μάλιστα που έχει πάρει η ιστορία του Μνημονίου, κινδυνεύουν να βρεθούν στο μέλλον αντιμέτωπα με ένα Ειδικό Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2010 ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς είχε προειδοποιήσει για την πρόθεσή του η ΝΔ ως κυβέρνηση να ερευνήσει τους χειρισμούς της σημερινής κυβέρνησης πριν από την υπογραφή και κατά την εφαρμογή του Μνημονίου.

Είχε μάλιστα μιλήσει ευθέως για το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής. Το γεγονός ότι το επανέφερε στο προσκήνιο ο σύμβουλός του κ. Λαζαρίδης δείχνει ότι ισχύει η «δέσμευσή» του, κάτι που προκάλεσε… ρίγη ανησυχίας στο κυβερνητικό στρατόπεδο.


Σχολιάστε εδώ