MUSIC+ MEDIA

// Εποχή αλλαγών για όλη τη χώρα και από αυτό δεν εξαιρείται και η ελληνική δισκογραφία.
// Κατ’ αρχάς από την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε εξελίξεις στη Universal Music Greece. Μετά τη λήξη της συνεργασίας της δισκογραφικής με τον Θάνο Καραγρηγόρη, ο Βίκο Αντίππας προχώρησε σε συνολική αναδιοργάνωσή της, με στόχο να την καταστήσει ικανή να ανταποκριθεί με περισσότερη ευελιξία στις εξελίξεις της εποχής.
// Ταυτόχρονα προχώρησε σε αρκετά interviews με στελέχη από όλη την αγορά και κάνει την έκπληξη φέρνοντας έναν ικανότατο άνθρωπο, από άλλο χώρο. Ο Τάσος Ξυναρής, με πετυχημένη πορεία ετών ως marketing manager της Nova, της μεγαλύτερης τηλεοπτικής συνδρομητικής πλατφόρμας στην Ελλάδα, αναλαμβάνει τη γενική διεύθυνση της Universal Music Greece.
// Με σταδιοδρομία σε έναν όμιλο ο οποίος επένδυε σε περιεχόμενο με αξία, και ταυτόχρονα με άριστες σχέσεις με όλη την αγορά των Μέσων, αλλά και τις διαφημιστικές εταιρείες, ο Τ. Ξυναρής θα φέρει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης.
// Σημαντικό ρόλο στη νέα Universal Music Greece παίζει και η Άννα-Μαρία Αντίππα, η οποία μέχρι στιγμής συγκεντρώνει την υποστήριξη των περισσοτέρων καλλιτεχνών τόσο για την εργατικότητα όσο και για την αποφασιστικότητα που δείχνει για να προχωρήσει μπροστά η εταιρεία.
// Θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο ότι η Άννα-Μαρία Αντίππα θα διαδραματίσει ρόλο στα δισκογραφικά δρώμενα για τα επόμενα χρόνια.
// Η μεγαλύτερη αλλαγή όμως έγινε στη Sony Music Greece. Ο Δημήτρης Γιαρμενίτης, ο τελευταίος από τους παλιούς δισκογράφους, ένας άνθρωπος που μεγάλωσε μαζί με την ελληνική δισκογραφία και χάρη στον οποίο το όνομα της Sony Music έγινε γνωστό στην Ελλάδα, έπειτα από σταδιοδρομία 30 ετών αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
// Ο Δ. Γιαρμενίτης είχε την τύχη όχι απλώς να ζήσει, αλλά και να συμβάλει στις πιο μεγάλες στιγμές της ελληνικής δισκογραφίας.
Έφερε στη Sony Music περισσότερους από 400 χρυσούς και πλατινένιους δίσκους.
// Στη θέση του αναλαμβάνει προσωρινά η
Ελένη Φωσκόλου, υπεύθυνη νομικών υποθέσεων της Sony. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Ε. Φωσκόλου θα είναι και η μόνιμη διευθύνουσα σύμβουλος, αφού έχει περάσει χρόνια στην εταιρεία και θεωρείται από τα ικανότερα στελέχη στην ελληνική αγορά.
// Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στο παρελθόν αρκετές εταιρείες προσπάθησαν να την αποσπάσουν, χωρίς επιτυχία. Το ιδιαίτερα καλό όνομα που έχει οφείλεται στην εργατικότητα, την αξιοπιστία και κυρίως στη συναινετική προσέγγιση που τη διέκρινε στις υποθέσεις που χειριζόταν.
// Σοκ στον Alpha με τα χαμηλά νούμερα του «Greek Idol», τόσο στην πρεμιέρα, όπου, παρότι από τις 22:30 και μετά έπαιζε χωρίς αντίπαλο, έκανε μόλις 24%, όσο και τη Δευτέρα του Πάσχα, όπου έχασε από την επανάληψη του σίριαλ του Mega «Το Νησί», που έκανε 29%, ενώ το «Greek Idol» μόλις 18,3%!
// Μετά από αυτές τις εξελίξεις είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ο 3ος κύκλος του παιχνιδιού. Οι ιθύνοντες του Alpha σκέφτονται να το αντικαταστήσουν με το «Star Academy» (το παλιό «Fame Story»), τα δικαιώματα του οποίου και διαπραγματεύονται.
// Οι λόγοι που σκέφτονται κάτι τέτοιο είναι πολλοί. Ο εγκλεισμός των συμμετεχόντων σ’ ένα σπίτι δίνει τη δυνατότητα στο κανάλι να έχει καθημερινό πρόγραμμα, ενώ το παράδειγμα του «Βig Βrother» έδειξε ότι το υλικό που είχε ο σταθμός βοήθησε και τις υπόλοιπες ζώνες του καναλιού, ειδικότερα τη μεσημεριανή και την απογευματινή.
// Το format του «Star Academy» είναι πιο ευέλικτο, δίνοντας τη δυνατότητα για περισσότερα μέλη στην επιτροπή και περισσότερη ενεργό συμμετοχή των καθηγητών στο πρόγραμμα.
// Με δεδομένο ότι ο Alpha έχει κάνει ήδη τη βασική επένδυση με το περιβόητο «σπίτι», δεν υπάρχει επιπλέον κόστος για κάτι τέτοιο.


Σχολιάστε εδώ