Γκέτο αλλοδαπών θέλει να κάνει ο Καμίνης το τρίγωνο Κυψέλη – Πατήσια – Άγ. Παντελεήμονας

Στον συγκεκριμένο δήμο των Βρυξελλών ζουν 188 εθνότητες, με την εγκληματικότητα να έχει εκτοξευτεί στα ύψη. Από τους περίπου 72.000 ανθρώπους που κατοικούν σ’ αυτόν, μόνο το ένα δέκατο είναι Βαλόνοι ή Φλαμανδοί. Οι περισσότεροι προέρχονται από τις χώρες της υποσαχάριας
Αφρικής και το Μαρόκο.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, που βλέπει ότι το τρίγωνο Κυψέλη – Πατήσια – Άγιος Παντελεήμονας παρουσιάζει ομοιότητες με αυτό των Ιξελλών, απεδέχθη στις αρχές Φεβρουαρίου πρόταση ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ να επισκεφθούν δημοτικοί σύμβουλοι τη συγκεκριμένη περιοχή. Όπως μάθαμε, οι μόνοι που δέχτηκαν να μεταβούν στο «Μπρονξ» των Βρυξελλών ήταν οι προσκείμενοι στον συνδυασμό του δημοτικοί σύμβουλοι.
Ο «θαυμαστής» των λαθρομεταναστών Γ. Καμίνης, που θέλει να χωρίσει το 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα σε ζώνες με βάση την προέλευση των αλλοδαπών, πρέπει να αναλογιστεί το τρομερό πρόβλημα των ναρκωτικών που υπάρχει, ιδιαίτερα στην αφρικανική συνοικία (το ίδιο ισχύει και στις Ιξέλλες, που αποτελούν την κύρια πηγή ναρκωτικών ουσιών για την ευρύτερη περιοχή της Φλάνδρας). Αποτέλεσμα της πολιτικής του αυτής θα είναι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους οι περισσότεροι από τους εναπομείναντες κατοίκους της πλατείας Αττικής, της οδού Αριστοτέλους, της Δροσοπούλου κ.λπ., που πια δεν θα μπορούν να ξεμυτίσουν ούτε με το φως του ήλιου. Κι αυτό γιατί, παρά τις προσπάθειες που γίνονται μέσω διαφόρων πολιτιστικών δραστηριοτήτων, η επιθετικότητα των χιλιάδων αλλοδαπών, πολλοί από τους οποίους είναι άστεγοι, γιγαντώνεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο Δεκέμβριο μια ομάδα Αφρικανών κατέλαβε ένα κτίριο προκαλώντας σοβαρές εντάσεις.
Έτσι, ακόμα κι αν προχωρήσουν τα προγράμματα ανάπλασης των τριών μεγάλων πλατειών (Αγίου Παντελεήμονα, Αττικής και Αγίου Νικολάου), που έχει εξαγγείλει από τον Μάρτιο η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, πώς θα πειστεί ο έλληνας πολίτης να επιστρέψει στο κέντρο, που κυριαρχείται από νόμιμους και παράνομους μετανάστες;
Την ίδια ώρα, αντί ο Δήμος Αθηναίων να ενισχύσει τα συσσίτιά του για τις στρατιές των ελλήνων ανέργων, που ολοένα μεγαλώνουν, σκοπεύει να διαθέσει πάνω από 300.000 ευρώ για τη διαχείριση των αιτήσεων των υπηκόων τρίτων χωρών. Μπορεί αυτό να προβλέπεται από την προγραμματική σύμβαση του δήμου με το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά όταν πεινάει ο ελληνικός λαός και περικόπτονται οι αποδοχές των δημοτικών υπαλλήλων, τα χρήματα αυτά θα έπιαναν καλύτερα «τόπο» αν δίνονταν υπέρ του κοινωνικού συνόλου!


Σχολιάστε εδώ