Ένα θαύμα ψάχνουν Πανιώνιος, Ηρακλής για να αποφύγουν τον υποβιβασμό τους

Όσο για την ΑΕΚ, από την Ομοσπονδία θεώρησαν ότι δεν συντρέχει λόγος για την κατάθεση εγγυητικής, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» παρουσίασαν έγγραφα για να αποδείξουν τη συνέπειά τους απέναντι στις υποχρεώσεις τους. Έγγραφα τόσο από την εφορία, όσο και από το ΟΑΚΑ, στο οποίο οφείλονταν αρκετά χρήματα.
Ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής, ωστόσο, δύσκολα θα αποφύγουν το μοιραίο. Οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με οφειλές σε πρώην παίκτες και προπονητές τους, ενώ η ασφαλιστική ενημερότητα του πρώτου και η φορολογική του δεύτερου δεν θεωρήθηκαν έγκαιρες. Αν, μάλιστα, αποδοθεί κίνητρο στις δύο ΠΑΕ, τότε θα τους αφαιρεθούν βαθμοί και αυτόματα θα υποβιβαστούν για βαθμολογικούς λόγους.
Σε αυτήν την περίπτωση, τις θέσεις τους στη Σούπερ Λίγκα της επόμενης περιόδου θα πάρουν λογικά ο Αστέρας Τρίπολης και η Λάρισα! Αν, όμως, υποβιβαστούν για ελλιπείς φακέλους, με βάση την απόφαση που πήρε πρόσφατα το ΔΣ της ΕΠΟ, θα ανέβουν δύο ομάδες από τη Φούτμπολ Λιγκ για να καλύψουν το κενό.
Σε Θεσσαλονίκη και Νέα Σμύρνη, βέβαια, εκφράζουν τη σιγουριά ότι οι εφέσεις τους θα πιάσουν τόπο. Αλλά οι πιέσεις που ασκούνται στην Ομοσπονδία από τις ομάδες, οι οποίες έχουν έννομο συμφέρον, είναι έντονες. Τόσο στην Τρίπολη, όσο και στη Λάρισα έχουν επιστρατεύει όλα τα όπλα τους, ώστε να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις στον Πανιώνιο και τον Ηρακλή και να αποφύγουν Αστέρας και «βυσσινί» τον υποβιβασμό.


Σχολιάστε εδώ