Ο Χριστόφιας εμπλέκει Παπούλια – Παπανδρέου στα προεκλογικά της Κύπρου!

Η κριτική αυτή κλιμακώνεται λόγω των βουλευτικών εκλογών της 22ας Μαΐου και ο Κύπριος Πρόεδρος με τις δηλώσεις του εμπλέκει στον προεκλογικό αγώνα της Κύπρου τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι δεν κάνει εκπτώσεις στο Κυπριακό, όπως τον κατηγορούν, και ενέπλεξε στην εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση την ελληνική πολιτειακή ηγεσία. Όπως είπε ο κύπριος Πρόεδρος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, και οι δυο πολιτειακοί άρχοντες της Ελλάδας του έχουν πει ότι συμφωνούν και στηρίζουν πλήρως την πολιτική και τις ενέργειές του στο Κυπριακό.
Το φαινόμενο της χρήσης των ελλήνων πολιτικών στον προεκλογικό αγώνα της Κύπρου διευρύνεται, αφού, όπως πληροφορούμαστε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Χρήστος Πουργούριδης ισχυρίζεται ότι είναι επιθυμία τού έλληνα πρωθυπουργού η επανεκλογή του! Ως γνωστόν, ο κ. Πουργουρίδης, ο οποίος εκπροσωπεί την Κύπρο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ήταν και είναι υποστηρικτής του σχεδίου Ανάν και είχε υποστηρίξει στο Συμβούλιο της Ευρώπης ότι υπάρχει περίπου τουρκική μειονότητα στη Ρόδο!


Σχολιάστε εδώ