ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Είναι πρωτοφανής η στάση της κυβέρνησης, που όχι μόνο δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ για να εκτονωθεί η κρίση, ίσως γιατί αφελέστατα νομίζει ότι κερδίζει από αυτήν την αναταραχή, δείχνοντας… τσαμπουκά, αλλά και δεν καταλαβαίνει πως δεν μπορεί μέρα νύχτα να είναι απέναντι στους κατοίκους η Αστυνομία, η οποία τελικά την πληρώνει χωρίς να φταίει. Ώρες ώρες δε μετατρέπεται η περιοχή σε πεδίο μάχης.

Καλώς ή κακώς ο ΧΥΤΑ που έχει προγραμματιστεί να φτιαχτεί εξελίχθηκε σε μεγάλη κόντρα. Δύσκολα θα μπορέσει να υλοποιηθεί με την τροπή που πήρε. Πρέπει να υπάρξει εκτόνωση. Προσωπικά πλέον ο πρωθυπουργός πρέπει να παρέμβει. Να κλείσει τʼ αυτιά στις απόψεις υπουργών του ότι δεν μπορεί το κράτος να κάνει πίσω. Εδώ το κράτος επί 45 μέρες ξευτελίστηκε από 300 μετανάστες, που υποκινήθηκαν από τους γνωστούς «αλληλέγγυους», και στο τέλος παραδόθηκε, κάνοντας δεκτούς τους περισσότερους όρους.

Πρέπει το συντομότερο να υπάρξει ανακωχή, πριν καταλήξει η Κερατέα σε αίμα… Καθίστε όλοι στο τραπέζι, βάζοντας ωμά το θέμα. Θα πρέπει να υπάρξει μια ευρύτερη συμφωνία για το πού θα πάνε τα σκουπίδια. Και εδώ ίσως πρέπει να ξαναεξεταστεί η πρόταση να μεταφερθούν στη Μακρόνησο ή στη Γυάρο. Αλλιώς, κάθε δήμος να «φάει» τα σκουπίδια του, φτιάχνοντας τον δικό του χώρο, αντιγράφοντας ό,τι ισχύει σε άλλες χώρες. Κι αν οι δημότες αντιδρούν, τότε υπάρχει πάντα λύση. Να τα κρατούν μέσα στο σπίτι τους… Μέχρι όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορεί ο ένας να στέλνει τα σκουπίδια του στον άλλο χωρίς να υπάρχουν κάποιες αντιπαροχές και πάνω απʼ όλα η προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος.


Σχολιάστε εδώ