Οι περισσότεροι θα ζούσαν αν είχαν κάνει εμβόλιο!

Για τον λόγο αυτό στελέχη του ΚΕΛΠΝΟ, που γνωρίζουν πως αν ο κόσμος ακολουθούσε τις οδηγίες τους δεν θα είχαμε τόσα θύματα, τονίζουν ότι θα πρέπει κάποτε να ονοματιστούν οι ηθικοί αυτουργοί των θανάτων, γιατί οι άνθρωποι αυτοί και κυρίως οι νέοι θα ζούσαν σήμερα αν είχαν κάνει εμβόλιο! Όπως διαπιστώθηκε, κανένα από τα θύματα δεν είχε εμβολιαστεί! Γι’ αυτό τα στελέχη του ΚΕΛΠΝΟ μιλούν για ηθικούς αυτουργούς και συγκεκριμένα για όλους εκείνους (γιατρούς, επικοινωνιακούς παράγοντες κ.ά.) οι οποίοι απέτρεπαν τον κόσμο από το να εμβολιαστεί.
Τα στελέχη του ΚΕΛΠΝΟ τόνιζαν χαρακτηριστικά πως όσα από τα θύματα ήταν νέοι, που ήταν τα περισσότερα, δεν θα πάθαιναν τίποτε αν είχαν κάνει το εμβόλιο και μάλιστα -στη χειρότερη περίπτωση, με τις όποιες άλλες επιβαρύνσεις είχε η υγεία τους- θα ζούσαν άλλα 20 έως 30 χρόνια!
Βέβαια τα ίδια στελέχη υπογραμμίζουν ότι θα έπρεπε να ήταν πιο δυνατή και πιο άμεση η καμπάνια που έγινε για τον εμβολιασμό, η οποία θα έπρεπε να ενισχυθεί και να παραταθεί μόλις διαπιστώθηκε ότι οι διάφοροι
«αντιρρησίες» φόβισαν τον κόσμο, ο οποίος δεν πήγαινε να εμβολιαστεί!
Άρνηση στον εμβολιασμό σημειώθηκε και σε άλλες χώρες, αλλά όχι στον βαθμό που είχαμε στη χώρα μας, η οποία κατέρριψε κάθε ρεκόρ…
Τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα εμφανίζουν μια σταθερότητα, ενώ οι περιοχές στις οποίες έγινε κανονικός εμβολιασμός (όπως η Κρήτη) μοιάζουν ότι ανήκουν σε μια… άλλη Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχει ούτε διασπορά του ιού ούτε κρούσματα!
Ο προβληματισμός των επιστημόνων που ασχολούνται με τον νέο ιό είναι τώρα ποια θα είναι η εξέλιξη στο δεύτερο κύμα πανδημίας που θα έρθει. Το πότε δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί με τις αλλαγές του καιρού και τον ήπιο χειμώνα που έχουμε, αλλά το σίγουρο είναι πως δεύτερο κύμα θα υπάρξει. Και όλοι οι ειδικοί πλέον περιμένουν να δουν πώς θα «μεταφραστεί» στο δεύτερο αυτό κύμα ο μη εμβολιασμός του πληθυσμού και η έλλειψη κάλυψης που -μοιραία- υπάρχει πλέον.
Ας ελπίσουμε τις ανεύθυνες κραυγές κατά του εμβολίου να μην τις… πληρώσουν κι άλλοι, πέραν των 120 που ήδη μετράμε…


Σχολιάστε εδώ