Πάρτε μας τώρα το αγγελιόσημο…

Την πλήρη εφαρμογή του νόμου Πετραλιά (εναντίον του οποίου είχαν ξεσηκωθεί όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας) ζητάει τώρα με
ερώτηση που υπογράφει προς τον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής Επικρατείας και πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Βασίλης Μουλόπουλος.
Ζητάει μάλιστα εξηγήσεις (!) γιατί δεν έχει εισπραχθεί ακόμη το 10% που αφαιρεί ο νόμος από τους πόρους των δημοσιογραφικών ταμείων (αγγελιόσημο). Απαιτεί δηλαδή να αφαιρεθούν έστω και τώρα από τον ΕΔΟΕΑΠ και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (όπου έχουν ενσωματωθεί το ΤΣΠΕΑΘ, το ΤΑΙΣΥΤ, το ΤΑΤΤΑ κ.λπ.) εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και να μειωθούν έτσι τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων του κλάδου, όπως και τα αποθεματικά όλων των άλλων Ταμείων.
Με την ερώτησή του ο μέχρι πρότινος διευθυντής του ΔΟΛ, για τον οποίο εκκρεμούν καταγγελίες σχετικά με τα οικονομικά της ΠΟΕΣΥ, ζητάει από τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο να απαντήσει και να καταθέσει στη Βουλή τα στοιχεία για τα έτη 2008-2009, πιέζοντας έτσι να γίνει αναδρομικά η αφαίρεση των πόρων αυτών, αφού είναι γνωστό ότι τουλάχιστον από τα δημοσιογραφικά ταμεία δεν έχουν αφαιρεθεί μέχρι στιγμής κεφάλαια από τα αποθεματικά τους, γιατί εκτός των άλλων εκκρεμεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την οποία είχε καταθέσει η προηγούμενη διοίκηση της ΠΟΕΣΥ (επί προεδρίας Τσαλαπάτη) κατά του νόμου Πετραλιά.
Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση των δύο καθηγητών πανεπιστημίου (Α. Μανιτάκη και Φ. Δωρή), η αφαίρεση πόρων ιδίως από τον ΕΔΟΕΑΠ ισοδυναμεί με δήμευση, γεγονός που αντίκειται στην ισχύουσα νομοθεσία.
Την αφαίρεση πόρων από το ΤΣΠΕΑΘ που προβλέπει ο νόμος Πετραλιά έχουν αρνηθεί να ψηφίσουν το ΔΣ του
ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού του, τα μέλη της ΕΣΗΕΑ Γ. Στεφανής και Γ. Γάτος (παραιτήθηκε πέρυσι από το ΔΣ του Ταμείου), ενώ κατά περίεργο τρόπο το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ δεν έχει κάνει καμία παρέμβαση για να προστατευτούν τα αποθεματικά του Ταμείου.
Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων με ανακοίνωσή της καταγγέλλει όλα αυτά και την ένοχη σιωπή της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που στην ουσία κουκουλώνει όσα συμβαίνουν τελευταία στον ΕΔΟΕΑΠ (νέο χαράτσι για τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα και στις εξετάσεις, ρατσιστική περικοπή στις δαπάνες για τα παιδιά των ασφαλισμένων, κατάργηση σε επιδόματα συνταξιούχων κ.λπ.).


Σχολιάστε εδώ