ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ

Την ίδια ώρα στους διαδρόμους της Βουλής, η «οικογένεια» είχε βγει στα… κεραμίδια: ο Κ. Μητσοτάκης, που απέφυγε να τοποθετηθεί στην ολομέλεια, απέδιδε ύφος «χιλίων καρδιναλίων» στον Κ. Μαρκόπουλο, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη, που βρέθηκε στη Βουλή επισκεπτόμενη τον πατέρα της στο γραφείο του στη Βουλή, χαρακτήριζε «γελοιότητα» να αλλάζει στάση η ΝΔ από την επιτροπή στην ολομέλεια και «ανεπίτρεπτα αστεία πράγματα» να απουσιάζουν τόσοι βουλευτές της ΝΔ, γύρω στους 17, από την ονομαστική ψηφοφορία για τις γονικές παροχές. Στην αίθουσα δε της ολομέλειας ο Κώστας Κιλτίδης δήλωνε ότι θα το καταψηφίσει στην ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής, που έχει οριστεί για την ερχόμενη Τρίτη, ύστερα από αίτημα του ΛΑΟΣ, ενώ από τα έδρανα του ίδιου κόμματος υποστήριζε την ένσταση αντισυνταγματικότητας που υπέβαλε ο ΛΑΟΣ, χειροκροτούμενος επανειλημμένα από τους βουλευτές του κόμματος!
Το πρόβλημα, αν και είχε πάρει διαστάσεις, θεωρήθηκε τελικά ότι οφείλεται σε λάθος συντονισμό και παρεξήγηση, καθώς είναι καινούργιος ο θεσμός των τομεαρχών, ενώ κατά τη δεύτερη ημέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου κι ενώ είχε κλείσει η ολομέλεια, ο κ. Μαρκόπουλος επέστρεψε στη Βουλή για να δηλώσει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει σταθερή θέση και θα το ψηφίσει επί της αρχής…
Κατά τη συζήτηση εύστοχα παρατήρησε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης, που έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας των δύο βασικών άρθρων 1 και 9 του νομοσχεδίου, ότι οι ομιλητές της ΝΔ «δεν έχουν πει μια καλή κουβέντα – και ορθώς, γιατί πού να βρεις μια καλή κουβέντα για το σχέδιο νόμου;». Και πρόσθεσε «Πρόβλημα θα δημιουργήσουν οι διατάξεις του στο επίπεδο της ιδιοκτησίας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Τι ψηφίζετε δηλαδή; Την επικεφαλίδα;».
Το θέμα των διαφωνιών που ανέκυψε στο εσωτερικό της ΝΔ απέφυγε να το σχολιάσει το ΠΑΣΟΚ και μόνο κατά τη δεύτερη μέρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Παπουτσής απευθύνθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας: «Πρέπει να βρείτε άκρη. Δεν είναι δυνατόν να συζητούμε αυτό το νομοσχέδιο τόσο καιρό και ο αρμόδιος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κ. Μαρκόπουλος να αμφισβητεί τη θέση που εξέφρασε χθες ο αρμόδιος τομεάρχης, υπεύθυνος για το περιβάλλον Κυριάκος Μητσοτάκης, για λογαριασμό του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά».


Σχολιάστε εδώ