Πάμε πακέτο…

Δεν έρχονται καθόλου τυχαία τα νομοσχέδια για τη χορήγηση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες, για τον «γερμανικό» εκλογικό νόμο και για τον «Καλλικράτη». Έχουν και τα τρία κοινό παρανομαστή. Αποτελούν τη φιλοσοφία του Γιώργου Παπανδρέου.

Tους άξονες που μετατρέπουν την Ελλάδα σε πολυπολιτισμική χώρα. Περάστε, κύριοι… Αλλοιώνεται η εθνική ταυτότητα. Και όχι μόνο. Οι επιπτώσεις θα φανούν αργότερα. Από τη στιγμή που ψηφισθούν και θα αρχίσει η υλοποίησή τους. Θα αλλάξουν οι συσχετισμοί. Σε κάθε περιοχή. Με μοχλό ισχυρό, που ενώνει. Και ξεχνούν ή κάνουν το τραγικό λάθος να υποτιμούν. Το κοινό θρήσκευμα. Οι περισσότεροι μετανάστες είναι μουσουλμάνοι. Το τι μπορεί να συμβεί το βλέπουμε στη Θράκη. Ποιος αποκλείει να ξεφυτρώσουν «Θράκες» σε κάθε γωνιά;

Και σε κάποια χρόνια να βάλουν θέμα «μειονοτήτων»;

Η Θράκη είναι η απάντηση σʼ όλους εκείνους που για να κάμψουν τις αντιδράσεις για τη σωρηδόν προσφορά της ελληνικής ιθαγένειας, λένε μην ανησυχείτε, θα ενσωματωθούν. Και γιατί τόσα χρόνια δεν ενσωματώθηκαν στον εθνικό ιστό; Και όχι μόνο δεν ενσωματώθηκαν, αλλά δεν κρύβουν οι επικεφαλής τους τις υπονομευτικές για τη χώρα όπου ζουν επιδιώξεις τους.

Κανένας, και πολύ περισσότερο το «ΠΑΡΟΝ», δεν διαφωνεί ότι πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις. Γενναίες, τολμηρές τομές. Αλλαγές για μπροστά… Με κύριο όμως κριτήριο και άξονα τη συνέχεια της Ελλάδας και του Ελληνισμού… Πίσω από την Κίρκη της λάμψης, της βιτρίνας που ελκύει, οι πτυχές των ενδεχόμενων επιπτώσεων δεν έχουν μελετηθεί σε βάθος. Ίσως δεν αφήνει ο κότινος της καταγραφής ως μεγάλου μεταρρυθμιστή. Έχουν εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου άγνοια κινδύνου.

Πιστεύουμε ότι και τα τρία αυτά νομοσχέδια θα έπρεπε να αποτελέσουν αντικείμενο σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Καταθέτουμε τις ανησυχίες, που δεν είναι μόνο δικές μας, αλλά πολύ κόσμου ακόμη και μέσα από την κυβερνητική παράταξη, και αμαρτία ουκ έχομεν…


Σχολιάστε εδώ