Παρακολουθήσεις στα media

Αναπάντητη έμεινε από την ιδιοκτησία της Χ. Κ. Τεγόπουλος η σοβαρή αναφορά του Γ. Βλαστάρη για τις παρακολουθήσεις. Την ίδια ώρα, ο τηλεπικοινωνιακός έλεγχος των δημοσιογράφων από τις ίδιες τις επιχειρήσεις είναι ένα θέμα που λαμβάνει διαστάσεις, καθώς υπάρχουν π.χ. άνθρωποι που επιφορτίζονται με τον έλεγχο των mail των εργαζομένων τους…
Ο Γ. Βλαστάρης, στον επίλογο της επιστολής του, ανέφερε τα εξής: «…Στο μεταξύ, να προσέχετε τα τηλέφωνα και τα mail σας. Η “εφημερίδα των συντακτών” ίσως να έχει ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ “εφημερίδα των κοριών”». Απάντηση μπορεί να μην υπήρξε από την εκδότρια, αλλά έγινε μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση στο διαδίκτυο από το μπλογκ http://minoos10-16.blogspot.com/, το οποίο από το περασμένο Σάββατο ενεργοποιήθηκε εκ νέου, έπειτα από σιωπή μηνών. Η ονομασία του παραπέμπει στον τρίτο όροφο του κτιρίου του Νέου Κόσμου, όπου στεγάζεται η «Κυριακάτικη», και οι πρώτες του αναφορές, πριν από περίπου 2 χρόνια, είχαν δημιουργήσει αναστάτωση και είχαν προκαλέσει μια φημολογία για έλεγχο όλων των υπολογιστών.
Το μπλογκ, που είναι ανώνυμο, επικαλείται το άρθρο 370 του Ποινικού Κώδικα που αναφέρει πως «όποιος αθέμιτα παγιδεύει ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο παρεμβαίνει σε τηλεφωνική σύνδεση ή συσκευή με σκοπό να πληροφορηθεί ή να μαγνητοφωνήσει το περιεχόμενο συνδιάλεξης μεταξύ τρίτων τιμωρείται με φυλάκιση ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ενός έτους». Το μπλογκ απευθύνεται στον εκδότη του φύλλου αλλά και «σε κάθε αρμόδιο ή αναρμόδιο θεράποντα και λειτουργό της δικαιοσύνης αυτού του τόπου».


Σχολιάστε εδώ